Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Riesling 2014 ,,Racines & Terroirs", Cave du Roi Dagobert - AKCE
Obrázek (1)

Riesling 2014 ,,Racines & Terroirs", Cave du Roi Dagobert - AKCE

Francie

Alsace

Caves du Roi Dagobert,

100% Riesling
Žlutá barva šatu vína je zářivá a má vysoký lesk. Ve vůni se prolínají podmanivé tóny bílých květů a citrusů, doprovázené svěží minerální notou. V ústech je výraz vína upřímný, hedvábný, komplexní a harmonický. Jeho radostný charakter osvěžuje dlouze trvající aromatický výraz. Elegantní Riesling vychutnávejte vychlazený na 9°-11°C nyní a až do roku 2020.
Snoubení s pokrmy : Smažené kroužky z chobotnice ( Calamares ), rybí polévka, pečený losos s citrónovou omáčkou, ústřice syrové i gratinované, uzené ryby, alsaské zelí ,,Choucroute"

281 Kč

včetně DPH
Skladem 33 ks

Francie

Alsace

Caves du Roi Dagobert,

100% Riesling
Žlutá barva šatu vína je zářivá a má vysoký lesk. Ve vůni se prolínají podmanivé tóny bílých květů a citrusů, doprovázené svěží minerální notou. V ústech je výraz vína upřímný, hedvábný, komplexní a harmonický. Jeho radostný charakter osvěžuje dlouze trvající aromatický výraz. Elegantní Riesling vychutnávejte vychlazený na 9°-11°C nyní a až do roku 2020.
Snoubení s pokrmy : Smažené kroužky z chobotnice ( Calamares ), rybí polévka, pečený losos s citrónovou omáčkou, ústřice syrové i gratinované, uzené ryby, alsaské zelí ,,Choucroute"

Parametry

Země Francie
Oblast Alsace
Vinařství Cave du Roi Dagobert
Archivace 4 - 8 let
Ročník 2014
Obsah 0,75 l

Další informace

Vinařství Roi Dagobert se nachází 20 Km západně od Štrasburku a drží veškeré trumfy k vytvoření dobré pověsti a kvality.
Země zelených kopců jejichž svahy umožňují maximální přísun slunečních paprsků je nezbytnou pro produkci šťavnatých a aromatických vín. Vápencovité půdy dodávají vínům strukturu, sílu a pomáhají k vytvoření aromatických vlastností odrůd, jako např. Riesling Krittler nebo Riesling Westerweingarten.

Čtyři výjimečné oblasti nesoucí označení ,,ALSASKÉ GRAND CRU'' : ALTENBERG DE BERGBIETEN, ALTENBERG DE WALXHEIM, ENGELBERG DE DOHLENHEIM - SCHARRAchBERGHEIM, STEINKLOTZ DE MARLENHEIM.

Vznik kooperativu Roi (král) Dagobert, datuje z roku 1952. Vinařské družstvo bylo třeba založit v obtížných letech po 2. světové válce. Po šedesátileté existenci jsou jeho členové hrdí na výsledky společné práce. Z původní 70ha, družstvo v současnosti obhospodařuje téměř 1000 hektarů vinohradů, které se rozkládají na území dvaceti lokalit, mezi vesnicemi Molsheim a Marlenheim. Kooperativ Roi Dagobert je dnes důležitým článkem vinařství v regionu Alsasko a díky úsilí svých členů, jejich poctivé práce, je obrazem profesionality a kvality vyprodukovaných vín.

Název Dagobert je odvozeno od geografické polohy současného družstva. Na jeho místě se rozkládalo panství a zámek královské dynastie Merovejců, kam v osmém století zavítal slavný král Dagobert se svým dvorem. Z té doby pochází i první zmínka o pěstování vinné révy v Alsasku.
Na území panství, její severní, jižní, východní a západní straně, se nacházely čtyři královské statky, které na panství hospodařily a které daly jména stále existujícím čtyřem vesnicím: Osthoffen, Westhoffen, Nordheim a Sultz. Panství dodávalo svá vína již do paláce krále Dagoberta II.
Po celou periodu středověku se vína z královského panství podávala na stolech šlechty i vznikající buržoazie ve Štrasburku a současně se vyvážela do severních evropských zemí. Byla transportována po Rýně, a vzkvétající obchod přinášel daně, které byly použity k výstavbě slavné štrasburské katedrály. Vinaři z kooperativu Roi Dagobert si uvědomují hodnotu jejich dědictví, zachovávají přírodní harmonii na svých vinohradech a respektují specifičnost jednotlivých terroirů.

Vína Cave Du Roi Dagobert jsou pravidelně oceňována na národních i mezinárodních akcích.

HODNOTA, KTEROU CTÍ - Jejich každodenní povinností je udržení a rozvoj životního prostředí. Při obdělávání dvaceti vinic berou každé rozhodnutí jako zásah do životního prostředí, v Cave Du Roi Dagobert si toho jsou vědomi a povinnosti vůči přírodě berou vážně.
Jsou prvním vinařství v regionu, které již od roku 1999 implementoval řadu guidů pro vinaře zaměřených na životní prostředí. K dnešnímu dni 100% jejich členů pracuje s tímto guidem, což zejména znamená : vinice pokryté travnatým porostem, k ochraně vína jsou preferovány přírodní metody, užívání produktů s minimálním dopadem na životní prostředí.

Deset vinařů na 30-ti hektarech produkuje výhradně ekologické hrozny. Ve vztahu k vlastním vinařům zavedlo vinařství vlastní strategii ochrany životního prostředí: optimalizaci produkce, způsob nakládání s druhotnými produkty, nakládání s odpadními vodami.
Nelze opomenout, že Cave Du Roi Dagobert je držitelem certifikátu ISO 9000 a veškerá rizika jsou kontrolována systémem HACCP.
Výsledky pěstování révy s ohledem na životní prostředí po 10-ti letech: 99% postupů při pěstování révy je registrováno, k ošetření révy se nepoužívají pesticidy, snížení užívání insekticidů o 62%, snížení celkového ošetřování o 20%, 55-ti% redukce obsahu mědi.
Řížení dopadů na životní prostředí: 100% využití druhotných produktů/odpadů.
Řízení kvality od hroznů po víno : Vína vytvořená v Cave Du Roi Dagobert pocházejí z vlastní produkce, každý krok výroby je pevně stanoven a veškeré postupy jsou přesně dodržovány.
Zvláštní péče začíná již na vinici: Způsob pěstování hroznů je základem jejich kvality a určuje následnou kvalitu vína. Je redukován počet hroznů na jednotlivých keřích a je dohlíženo na jejich zdravotní stav. Jejich pěstitelé jsou s tímto plně seznámeni a je jim poskytován dohled a asistence ze strany jejich vinařů. Před sklizní určí a ohodnotí jakost vinice jejich vinaři, sklizeň probíhá v závislosti na zralosti hroznů a jejich klasifikace probíhá přímo na vinici. V Cave Du Roi Dagobert jsou hrozny tříděny, rozdělovány na základě jejich zralosti a kvality.
Výroba vína pomocí technologií a postupů ohleduplných k hroznům: Technologie netvoří kvalitu vína, ale usnadňují získat z hroznů to nejlepší. Kontrola kvality hroznů v třídírně umožňuje zajistit jejich stejnorodost. Hrozny se umisťují do lisu pouze silou gravitace, bez použití jakýchkoli jiných technik. Oddělování nečistot ze šťávy probíhá ve speciálních nádržích s udržovanou nízkou teplotou. Vína vzniklá přírodní cestou s pouhou regulací teploty tak, aby bylo zachováno aroma hroznů. Kontrolovaná/řízená fermentace umožňuje vytvářet aromatická, suchá a krásně strukturovaná vína. Kombinace těchto technologií, postupů a know how jejich vinařů jim umožňuje nabízet širokou paletu pěkných, šťavnatých a elegantních alsaských vín.

Podobné produkty

370 Kč
370 Kč
r. 2010 · 0,75 l · Skladem 31 Ks
910 Kč
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů