Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Chateau Canon La Gaffeliere 1973, Saint Emilion
Chateau La Gaffeliere 1973, Saint Emilion

Chateau Canon La Gaffeliere 1973, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau Canon La Gaffeliere

65% Merlot
30% Cabernet Franc
5% Cabernet Sauvignon
Zářivá rubínová barva vína, ozdobená odstíny pálené cihly a pomerančové kůry, je stále lesklá a viskozita je středně bohatá. Průměrně komplexní vůni dominuje výrazný tón dubového dřeva v doprovodu noty sušeného černého ovoce a čerstvě posečené trávy. Chuťový výraz je vláčný, flexibilní, nepříliš bohatý, ale stále lehce ovocně svěží. V ústním aroma se prezentují drobné noty orientálního koření a sušeného černého ovoce. Finální senzorický výraz je kratšího trvání, ale harmonický a šibalsky líbivý.
Doporučujeme: Půvabné víno vychutnávejte na teplotě 16°C, nechte vzbudit po dobu 10 minut ve sklenici. Při dalším uchovávání vína výrazně ovlivní jeho výraz terciální noty. Příjemně doprovodí pečenou sluku s jemnou omáčkou a grilované hovězí bez omáčky.

5 073 Kč

včetně DPH
Skladem 4 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau Canon La Gaffeliere

65% Merlot
30% Cabernet Franc
5% Cabernet Sauvignon
Zářivá rubínová barva vína, ozdobená odstíny pálené cihly a pomerančové kůry, je stále lesklá a viskozita je středně bohatá. Průměrně komplexní vůni dominuje výrazný tón dubového dřeva v doprovodu noty sušeného černého ovoce a čerstvě posečené trávy. Chuťový výraz je vláčný, flexibilní, nepříliš bohatý, ale stále lehce ovocně svěží. V ústním aroma se prezentují drobné noty orientálního koření a sušeného černého ovoce. Finální senzorický výraz je kratšího trvání, ale harmonický a šibalsky líbivý.
Doporučujeme: Půvabné víno vychutnávejte na teplotě 16°C, nechte vzbudit po dobu 10 minut ve sklenici. Při dalším uchovávání vína výrazně ovlivní jeho výraz terciální noty. Příjemně doprovodí pečenou sluku s jemnou omáčkou a grilované hovězí bez omáčky.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace15 - 50 let
Ročník1973
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 15 dny

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 10 dny

Další informace

KLASIFIKACE: Premier Grand Cru Classé B

Přes všechna očekávání skvělého ročníku, kdy klimatické podmínky na jaře a v části léta byly dokonalé, hrozny dobře nevyzrály. Podzimní trvalé deště rozředily obsah bobulí a jen umění vinařů na nejslavnějších usedlostech dovolilo vytvořit víno zajímavé, chutné a harmonické. To se podařilo na Château La Gaffelière a proto ročník 1973 potěší milovníky tohoto slavného Premier Cru Classé „B“ z kraje Saint Emilionu.

Château Canon La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

4 805 Kč
4 805 Kč
r. 1989 · 0,75l · Skladem 1 Ks
2 729 Kč
2 729 Kč
r. 2004 · 0,75l · Skladem 6 Ks
2 558 Kč
2 558 Kč
r. 2012 · 0,75l · Skladem 6 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů