Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
tisk

Chateau Petit Village 2011, Pomerol

 
Chateau Petit Village 2011, Pomerol

Francie

Pomerol A.O.C.

Chateau Petit Village

10% Cabernet sauvignon
80% Merlot
10% Cabernet franc
Jedno z nejlepších vín oblasti Pomerolu. Víno má naprosto všechno. Je plné, bohaté, syté barvy a hroznové chuti. S pevnou strukturou, zralou a poddajnou tříslovinou a lahodnou sametovou chutí.
Château Petit Village snoubení s pokrmy: Teplé Foie Gras, Krémová polévka z jedlých kaštanů s lanýži, Pečená prsíčka z divoké kachny, Grilované hovězí žebro ochucené hrubou mořskou solí, Zajíc „na černo“. Sýry: Comté, Beaufort, Abundance.
Cena bez DPH
1 671 Kč

Cena s DPH
2 022 Kč

Dostupnost: 20 ks

   







Francie

Pomerol A.O.C.

Chateau Petit Village

10% Cabernet sauvignon 80% Merlot 10% Cabernet franc
Jedno z nejlepších vín oblasti Pomerolu. Víno má naprosto všechno. Je plné, bohaté, syté barvy a hroznové chuti. S pevnou strukturou, zralou a poddajnou tříslovinou a lahodnou sametovou chutí.
Château Petit Village snoubení s pokrmy: Teplé Foie Gras, Krémová polévka z jedlých kaštanů s lanýži, Pečená prsíčka z divoké kachny, Grilované hovězí žebro ochucené hrubou mořskou solí, Zajíc „na černo“. Sýry: Comté, Beaufort, Abundance.

Vinohrad se rozkládá se v nejvyšší části náhorní plošiny Pomerolu. Jeho celková rozloha je 10,5ha. Půdní skladbu tvoří hluboké štěrky, obalené jemnými jíly a pískem. Podloží obsahuje významnou vrstvu jílu, která je bohatá na oxid železa.

V odrůdové výsadbě dominuje ze tří čtvrtin Merlot, doplněný Cabernetem Franc a ze 7% i Cabernetem Sauvignon. Průměrný věk viničních keřů je 30 let a hustota výsadby je 5600/ha.

Na vinohradě se provádí zelené vinobraní, odlistování keřů za účelem pronikání slunečního svitu k hroznům a ručně sbírané, dokonale vyzrálé a zdravé hrozny jsou dopravovány do výrobního sklepa v malých přepravkách.

 Výrobní postupy: Vyluhování a alkoholové kvašení, trvající 25 dní, probíhá v betonových termicky regulovaných kádích, jejichž vnitřní stěny jsou pokryty nátěrem z pryskyřice. Teploty při kvašení se pohybují v rozmezí 29°-30°C. Druhotná fermentace jablečně mléčná se provádí z části v kádích a z části v dubových barriques. Víno je školeno průměrně po dobu 15-18 měsíců v dubových barriques, z 60-70% každým rokem nových.

HISTORICKÉ ÚDAJE: Na mapách geologa Pierra de Belleyme je zaznamenáno, že viniční réva se na místě Petit Village pěstovala již v 18. století. Archivní dokumenty dokazují, že v posledních letech tohoto století patřila usedlost rodině Dufresnes, než přešla do vlastnictví rodiny de Seguin. Ta již ve stejné době vlastnila známé víno ležící v sousední oblasti Saint Emilion, Clos Fourtet.

Během 19. století změnila viniční usedlost několik majitelů a přesnější historické informace existují až od století dvacátého, související s příchodem Fernanda Ginesteta na usedlost jako majitele, v roce 1919. Ten již ve stejné době vlastnil věhlasné Château Cos d´Estournel v podoblasti Saint Estephe, na pravém břehu Gironde.

Dcera Monseiur Fernanda, Madame de Prats, se stala vlastníkem Château Petit Village v roce 1971 a svěřila jeho řízení synovi Brunovi, který podstatně vylepšil produkci a kvalitu vína.
Rodina de Prats prodává celou viniční usedlost v roce 1989 pojišťovnické společnosti AXA, její sekci AXA Millésimes. Řízením nově získaného Château je pověřen Michel Cazes (vlastník Château Lynch-Bages v Pauillacu) a enologickým poradcem je v té době Michel Rolland.
Poté co Michel Cazes odešel na penzi, přebírá vedení Brit Christian Secly, který již v minulosti úspěšně řídil pro AXA Millésimes viniční statek Quito de Nolval v Portugalsku.

Aktuálně vede technický tým na Petit Village Daniel Llose s Marielle Cazes a jejich odborným konzultantem je Stéphane Derenoncourt.
Vinohrad a jeho terroir: Rozloha vinohradu, jenž má formu trojúhelníku, je 10,5ha. Nachází se v blízkosti vísky Catusseau, na nejvyšším místě celého území apelace Pomerol, v její západní části.
Půdní skladbu tvoří pískovcové štěrky na jílovém podloží, bohatém na železo.
Vinohrad je osázen z 75% odrůdou Merlot, z 18% Cabernetem Franc a sedmi procenty doplňuje osázení Cabernet Sauvignon. Průměrný věk viničních hlav je 30 let.

Renovace a modernizace výrobního sklepa byla provedena v letech 2005 a 2008.
Stále nové poznatky enologické vědy jsou na Château Petit Village využívané ke zdokonalování technických vybavení výrobních prostor, školícího sklepa a hlavně vinohradu.
I proto je Petit Village jedním ze zářících „šperků“ slavné apelace Pomerol. 

  • Země:
    Francie
  • Oblast:
    Pomerol
  • Vinařství:
    Chateau Petit Village
  • Archivace:
    6 - 30 let
  • Odrůda:
    10% Cabernet sauvignon 80% Merlot 10% Cabernet franc
  • Ročník:
    2011
  • Obsah:
    0,75 l

Napište svůj názor

Chateau Petit Village 2011, Pomerol

Chateau Petit Village 2011, Pomerol

Francie

Pomerol A.O.C.

Chateau Petit Village

Napište svůj názor

VINAŘSKÉ OBLASTI
Copyright © 2014. All Rights Reserved. GWL s.r.o.
Good Wine Lover s.r.o., Nemocniční 782/16, 190 00 Praha 9 - Vysočany
Created by FlexWeb.cz