Je rodinné vinařství s dlouholetou tradicí burgundských vinařů.
Philippe se svojí manželkou sídlí v obci Meursault, v sousedství Château de Cîteaux, jehož vinohrad je jejich rodinným vlastnictvím, které převzal po otci. Byl to právě otec, kdo pamatující Clos de Cîteaux, vysázel nový vinohrad. To se událo poté, co původní vinohrad byl zničen phyloxerou ve druhé polovině 18. století U svého otce se Philippe učil vinohradnickému umění, další stáže absolvoval v kraji Beaujolais i v Austrálii.
V současnosti vlastní celkově 15ha vinic, v apelacích od Aloxe Corton na severu, až po Santenay na jihu a skládající mozaiku 20 Crus, z tradičních odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Všechna vína jsou vyprodukována a vyškolena s ohledem na specifičnost každého terroiru, na kterém se hrozny urodily.
Philippe dodržuje na svých vinohradech vztah k přírodě, provádí orbu oproti chemickému ničení plevele, používá výhradně organická hnojiva, řídí se harmonií v přírodě jak na vinohradech, tak v jejich okolí. Produkuje impozantní vína červená, delikátní i smyslná vína bílá a podmanivě svůdný Crémant de Bourgogne.
Viniční usedlost Philips Bouzereau
Vieux Clos (ohraničený vinohrad) je součástí vinohradu, obklopující Château de Cîteau a nachází se v srdci vesnice Meursault.
VINOHRAD: jeho rozloha je 1,7ha a půdní skladbu tvoří hluboké půdy jílově vápencové, obsahující menší množství oblázků. Vinohrad je ošetřován bez chemických přípravků a zůstává zatravněný.
VÝROBNÍ POSTUPY: Hrozen je lisovaný na pneumatických lisech, kvašení probíhá v dubových sudech na jemných kalech. Školení trvá 18 měsíců, z čehož 12 měsíců v sudech o obsahu 228 litrů, z 30% nových a před stáčením je víno jemně filtrované.