Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
tisk

Pinot Gris BIO 2015, Cave du Roi Dagobert

 
Pinot Gris BIO 2015, Cave du Roi Dagobert
Francie, Alsace, Cave du Roi Dagobert
100% Pinot Gris
Bledě žlutou barvu šatu vína zdobí tmavě žlutavý odlesk. Vůně okvětních lístků světlé růže jsou dominantním tónem, v doprovodu jemné noty dýmu. Chuťový výraz je lahodný, vláčný, harmonický, ve finále je delikátně slaný. Ústní aroma charakterizují opakující se jemné noty pražení. Půvabné víno vychutnávejte na teplotě 9°- 11°C, až do roku 2020.
Snoubení s pokrmy: Pečené filety z kachního prsíčka, žabí stehýnka na jemné smetanové omáčce ochucené šťovíkem, Hovězí carpaccio, Pečený candát s jemnou máslově citronovou šťávou, Pórkový Quiche (slaný teplý pórkový koláč).
Cena bez DPH
264 Kč

Cena s DPH
319 Kč

Dostupnost: 59 ks

   







Francie, Alsace, Cave du Roi Dagobert
100% Pinot Gris
Bledě žlutou barvu šatu vína zdobí tmavě žlutavý odlesk. Vůně okvětních lístků světlé růže jsou dominantním tónem, v doprovodu jemné noty dýmu. Chuťový výraz je lahodný, vláčný, harmonický, ve finále je delikátně slaný. Ústní aroma charakterizují opakující se jemné noty pražení. Půvabné víno vychutnávejte na teplotě 9°- 11°C, až do roku 2020.
Snoubení s pokrmy: Pečené filety z kachního prsíčka, žabí stehýnka na jemné smetanové omáčce ochucené šťovíkem, Hovězí carpaccio, Pečený candát s jemnou máslově citronovou šťávou, Pórkový Quiche (slaný teplý pórkový koláč).
Vinařství Roi Dagobert se nachází 20 Km západně od Štrasburku a drží veškeré trumfy k vytvoření dobré pověsti a kvality.
Země zelených kopců jejichž svahy umožňují maximální přísun slunečních paprsků je nezbytnou pro produkci šťavnatých a aromatických vín. Vápencovité půdy dodávají vínům strukturu, sílu a pomáhají k vytvoření aromatických vlastností odrůd, jako např. Riesling Krittler nebo Riesling Westerweingarten.

Čtyři výjimečné oblasti nesoucí označení ,,ALSASKÉ GRAND CRU'' : ALTENBERG DE BERGBIETEN, ALTENBERG DE WALXHEIM, ENGELBERG DE DOHLENHEIM - SCHARRAchBERGHEIM, STEINKLOTZ DE MARLENHEIM.

Vznik kooperativu Roi (král) Dagobert, datuje z roku 1952. Vinařské družstvo bylo třeba založit v obtížných letech po 2. světové válce. Po šedesátileté existenci jsou jeho členové hrdí na výsledky společné práce. Z původní 70ha, družstvo v současnosti obhospodařuje téměř 1000 hektarů vinohradů, které se rozkládají na území dvaceti lokalit, mezi vesnicemi Molsheim a Marlenheim. Kooperativ Roi Dagobert je dnes důležitým článkem vinařství v regionu Alsasko a díky úsilí svých členů, jejich poctivé práce, je obrazem profesionality a kvality vyprodukovaných vín.

Název Dagobert je odvozeno od geografické polohy současného družstva. Na jeho místě se rozkládalo panství a zámek královské dynastie Merovejců, kam v osmém století zavítal slavný král Dagobert se svým dvorem. Z té doby pochází i první zmínka o pěstování vinné révy v Alsasku.
Na území panství, její severní, jižní, východní a západní straně, se nacházely čtyři královské statky, které na panství hospodařily a které daly jména stále existujícím čtyřem vesnicím: Osthoffen, Westhoffen, Nordheim a Sultz. Panství dodávalo svá vína již do paláce krále Dagoberta II.
Po celou periodu středověku se vína z královského panství podávala na stolech šlechty i vznikající buržoazie ve Štrasburku a současně se vyvážela do severních evropských zemí. Byla transportována po Rýně, a vzkvétající obchod přinášel daně, které byly použity k výstavbě slavné štrasburské katedrály. Vinaři z kooperativu Roi Dagobert si uvědomují hodnotu jejich dědictví, zachovávají přírodní harmonii na svých vinohradech a respektují specifičnost jednotlivých terroirů.

Vína Cave Du Roi Dagobert jsou pravidelně oceňována na národních i mezinárodních akcích.

HODNOTA, KTEROU CTÍ - Jejich každodenní povinností je udržení a rozvoj životního prostředí. Při obdělávání dvaceti vinic berou každé rozhodnutí jako zásah do životního prostředí, v Cave Du Roi Dagobert si toho jsou vědomi a povinnosti vůči přírodě berou vážně.
Jsou prvním vinařství v regionu, které již od roku 1999 implementoval řadu guidů pro vinaře zaměřených na životní prostředí. K dnešnímu dni 100% jejich členů pracuje s tímto guidem, což zejména znamená : vinice pokryté travnatým porostem, k ochraně vína jsou preferovány přírodní metody, užívání produktů s minimálním dopadem na životní prostředí.

Deset vinařů na 30-ti hektarech produkuje výhradně ekologické hrozny. Ve vztahu k vlastním vinařům zavedlo vinařství vlastní strategii ochrany životního prostředí: optimalizaci produkce, způsob nakládání s druhotnými produkty, nakládání s odpadními vodami.
Nelze opomenout, že Cave Du Roi Dagobert je držitelem certifikátu ISO 9000 a veškerá rizika jsou kontrolována systémem HACCP.
Výsledky pěstování révy s ohledem na životní prostředí po 10-ti letech: 99% postupů při pěstování révy je registrováno, k ošetření révy se nepoužívají pesticidy, snížení užívání insekticidů o 62%, snížení celkového ošetřování o 20%, 55-ti% redukce obsahu mědi.
Řížení dopadů na životní prostředí: 100% využití druhotných produktů/odpadů.
Řízení kvality od hroznů po víno : Vína vytvořená v Cave Du Roi Dagobert pocházejí z vlastní produkce, každý krok výroby je pevně stanoven a veškeré postupy jsou přesně dodržovány.
Zvláštní péče začíná již na vinici: Způsob pěstování hroznů je základem jejich kvality a určuje následnou kvalitu vína. Je redukován počet hroznů na jednotlivých keřích a je dohlíženo na jejich zdravotní stav. Jejich pěstitelé jsou s tímto plně seznámeni a je jim poskytován dohled a asistence ze strany jejich vinařů. Před sklizní určí a ohodnotí jakost vinice jejich vinaři, sklizeň probíhá v závislosti na zralosti hroznů a jejich klasifikace probíhá přímo na vinici. V Cave Du Roi Dagobert jsou hrozny tříděny, rozdělovány na základě jejich zralosti a kvality.
Výroba vína pomocí technologií a postupů ohleduplných k hroznům: Technologie netvoří kvalitu vína, ale usnadňují získat z hroznů to nejlepší. Kontrola kvality hroznů v třídírně umožňuje zajistit jejich stejnorodost. Hrozny se umisťují do lisu pouze silou gravitace, bez použití jakýchkoli jiných technik. Oddělování nečistot ze šťávy probíhá ve speciálních nádržích s udržovanou nízkou teplotou. Vína vzniklá přírodní cestou s pouhou regulací teploty tak, aby bylo zachováno aroma hroznů. Kontrolovaná/řízená fermentace umožňuje vytvářet aromatická, suchá a krásně strukturovaná vína. Kombinace těchto technologií, postupů a know how jejich vinařů jim umožňuje nabízet širokou paletu pěkných, šťavnatých a elegantních alsaských vín.
  • Země:
    Francie
  • Oblast:
    Alsace
  • Vinařství:
    Cave du Roi Dagobert
  • Archivace:
    3 - 8 let
  • Odrůda:
    100% Pinot Gris
  • Ročník:
    2015
  • Obsah:
    0,75 l

Napište svůj názor

Pinot Gris BIO 2015, Cave du Roi Dagobert

Pinot Gris BIO 2015, Cave du Roi Dagobert

Francie, Alsace, Cave du Roi Dagobert

Napište svůj názor

VINAŘSKÉ OBLASTI
Copyright © 2014. All Rights Reserved. GWL s.r.o.
Good Wine Lover s.r.o., Nemocniční 782/16, 190 00 Praha 9 - Vysočany
Created by FlexWeb.cz