Apelace: Bordeaux blanc A.O.C.
Fermentace báječného vína proběhla z velké části v dubových barriques a po jejím dokončení víno pokračovalo školící periodu, na kvasinkových kalech, po dobu šesti měsíců.
Vinohrad:
Od roku 1990 se lahodné bílé víno rodí na osmi parcelách (7 ha), které jsou součástí vinohradnické plochy slavného viničního zámku Lynch Bages.
Tyto parcely, osázené z 60% Sauvignonem blanc, z 27% Sémillonem, a z 13% odrůdou Muscadelle, se rozkládají západně od parcel červených odrůd, v sektoru vzdálenějším od koryta řeky Gironde. Zde jsou chráněné, před oceánským větrem, rozložitým lesním pásem.
Půdní skladbu parcel bílých vín tvoří jílovité štěrky na vápencovém podloží, což je podstatou výrazové svěžesti, jemnosti a aromatické komplexity půvabného vína.
Průměrný věk keřů bílých odrůd je 20 let a hektarové výnosy nejsou vyšší jak 30hl.
Od roku 2006 je kladen důraz na selekci hroznů z jednotlivých parcel, což společně s prevencí oxidace bobulí před jejich lisováním, přispívá k obohacení ovocného charakteru vína a k jeho pozitivnímu dlouhodobému vývoji.
Výrobní a školící postupy:
Ihned po odkalení moštů jsou tyto plněné do barriques. Zde, v krátkém časovém úseku, a za teploty 18°C, startuje alkoholové kvašení. Teplota je regulovaná systémem integrovaným ke každému sudu. Pouze 25%, z celkového množství hroznů, kvasí v termicky regulovaných ocelových kádích.
70% vína je školeno v dubových barriques, z 50% nových pro každý ročník vína.
Po šesti měsících je víno z barriques přečerpáno do kádí kde je sceleno a následovně stáčeno do lahví. Přesně provedené fermentace a školení vína v barriques, přinášejí senzorickému výrazu vína subtilní noty dřeva, vanilky a obohacuje jeho aromatickou skladbu.