Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorie a země vína

Muscat (Muškát Moravský) 

Filtrování

    MUŠKÁT MORAVSKÝ

    Jestliže máte rádi odrůdu muškát, určitě by jste měli ochutnat Muscat z vinařství Johann W Třebívlice. Tento muškát světle žluté barvy dominuje výrazným muškátovým aroma. Díky svébytné chuti čerstvých muškátových hroznů se šťavnatou kyselinkou se toto víno ideálně snoubí s lehkými ovocnými saláty, zeleninovými saláty, lehkými úpravami drůbežího masa na grilu se zeleninou, krémovými polévkami a kořeněnými jídly.

    Muškát moravský je mladá moravská odrůda, která vznikla v roce 1987. Aby vytvořil vhodnou odrůdu s muškátovým aroma, zkřížil Ing. V. Křivánek ve Šlechtitelské stanici v Polešovicích, Muškát Ottonel a Prachttraube.

    Muškát moravský se brzy stal velice rozšířenou novou odrůdou na moravských vinicích.

    Hrozny Muškátu moravského sklízíme mezi prvními.

    Keř je bujného růstu a rodí hrozny střední, až velké a středně husté.

    Středně velké bobule jsou kulaté, zelenožluté, šťavnaté. Zrání bobulí je rané, obsah kyselin je nižší a proto je nutné, pro výrobu vín suchých, sklízet hrozny zavčas, aby výraz vín nebyl mdlý.

    Když je možné uchránit hrozny před ptactvem, vosami a šedou plísní, je možné vyrobit zajímavá vína v kategoriích výběrů. Zpracování hroznů na kvalitní víno s muškátovou vůní je na umění vinaře náročné jak ve vinici, tak ve sklepě. Jen vína dostatečně reduktivní povahy, s příjemným obsahem kyselin budou svěží a harmonického výrazu. Vína Muškátu moravského jsou vhodná do směsí a jako součást značkových vín i sektů.

    Víno Muškát moravský obsahuje velké množství chutí a vůní.

    Šat vín odrůdy Muškát moravský vyniká barvou světle žlutou. Vůni a ústní aroma charakterizují muškátové tóny, v doprovodu pikantních not plodů světlého peckovitého ovoce. Chuťový výraz je delikátní a lahodně působí výhradně u vín mladých ročníků.

    Ta jsou příjemným aperitivem a suchá vína z Muškátu moravského příjemně doprovodí pečené a grilované sladkovodní ryby nebo jemné paštiky a mladé kozí sýry.

    Vše skladem
    doručení do 24 hodin
    Doprava ZDARMA
    při nákupu nad 3000 Kč
    Možnost osobního
    odběru
    Zboží je provázáno
    exkluzivitou
    Špičková vína od malých
    a středních producentů