Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
tisk

Chateau Bel Air 2015, A.O.C. Bergerac

 
Chateau Bel Air 2015, A.O.C. Bergerac
Francie, Jihozápadní Francie, Bergerac
50% Cabernet sauvignon
42% Merlot
8% Cabernet franc
Šat vína krášlí tmavě rubínová, hluboká barva, s purpurovými odstíny. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují noty tmavého peckovitého ovoce, s jemnými tóny černého rybízu, přezrálé borůvky a sladkého koření. Chuťový výraz je sametový, impozantní, mužný. Třísloviny jsou hedvábné, což přispívá k finálnímu harmonickému pocitu. Struktura vína je stále pevná. Ústní aroma je šťavnatě svěží, dominované tóny vyzrálé černé třešně a švestky, v doprovodu drobných not skořice a podhoubí.
Lahodně podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C. Jeho pozitivní vývoj bude pokračovat do roku 2018-20. Je ideálním společníkem jehněčí pečené kýty, grilovaného hovězího žebra i roštěnce, nebo pečené divoké kachny.
Cena bez DPH
142 Kč

Cena s DPH
172 Kč

Dostupnost: 798 ks

   







Francie, Jihozápadní Francie, Bergerac
50% Cabernet sauvignon 42% Merlot 8% Cabernet franc
Šat vína krášlí tmavě rubínová, hluboká barva, s purpurovými odstíny. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují noty tmavého peckovitého ovoce, s jemnými tóny černého rybízu, přezrálé borůvky a sladkého koření. Chuťový výraz je sametový, impozantní, mužný. Třísloviny jsou hedvábné, což přispívá k finálnímu harmonickému pocitu. Struktura vína je stále pevná. Ústní aroma je šťavnatě svěží, dominované tóny vyzrálé černé třešně a švestky, v doprovodu drobných not skořice a podhoubí.
Lahodně podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C. Jeho pozitivní vývoj bude pokračovat do roku 2018-20. Je ideálním společníkem jehněčí pečené kýty, grilovaného hovězího žebra i roštěnce, nebo pečené divoké kachny.
OBLAST: Jihozápad Francie, jihovýchodně od města Bordeaux, na a pahorkatině departementu Dordogne.

VINOHRAD: jeho celková rozloha je 19ha a odrůdovou skladbu tvoří 50% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot a 8% Cabernet Franc.

TERROIR: Půdní skladbu dominuje nánosy říčního vápence a horní vrstvu tvoří vápenec a jíl ve formě drobných i větších kamínků. Klimatické podmínky ovlivňuje nedaleký oceán a přítomnost řeky Dordogne.

VÝROBNÍ POSTUPY: Hrozny jsou sbírány mechanicky, před fermentační macerace a alkoholové i jablečně mléčné kvašení probíhají v ocelových, termicky regulovaných kádích, ve kterých je víno i školeno.

Víno získalo stříbrnou medaili na soutěži vín v Bordeaux v roce 2013.
  • Země:
    Francie
  • Oblast:
    Jihozápadní Francie
  • Vinařství:
    Bergerac
  • Archivace:
    2 - 5 let
  • Odrůda:
    50% Cabernet sauvignon 42% Merlot 8% Cabernet franc
  • Ročník:
    2015
  • Obsah:
    0,75 l

Napište svůj názor

Chateau Bel Air 2015, A.O.C. Bergerac

Chateau Bel Air 2015, A.O.C. Bergerac

Francie, Jihozápadní Francie, Bergerac

Napište svůj názor

VINAŘSKÉ OBLASTI
Copyright © 2014. All Rights Reserved. GWL s.r.o.
Good Wine Lover s.r.o., Nemocniční 782/16, 190 00 Praha 9 - Vysočany
Created by FlexWeb.cz