Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Chateau Branaire Ducru 1999, 1,5l Magnum, Saint Julien
Chateau Branaire Ducru 1999, 1,5l Magnum, Saint Julien

Chateau Branaire Ducru 1999, 1,5l Magnum, Saint Julien

Francie

Saint Julien A.O.C.

Chateau Branaire Ducru

70% Cabernet Sauvignon
22% Merlot
5% Cabernet Franc
3% Petit Verdot
I po dvaceti letech vývoje v lahvi o obsahu 1,5L, nabízí znamenité víno intenzivní granátovou barvu, dekorovanou velice delikátními odstíny pomerančové kůry a ambry. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Štědrou vůni sestavují noty tmavého ovoce, jemného sladkého koření jako je lékořice a vanilka, doprovázené tónem teplého dýmu. Chuťový výraz je obšírný, středně tělnatý, stále mladistvě svěží a dokonale harmonický. Strukturu jemných a hedvábných taninů uzavírá dlouze trvající ústní aroma, jehož finální fázi charakterizuje podmanivá nota černého lanýže.
Doporučujeme: Vytříbené víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do let 2025-28. Je příjemným doprovodem telecího brzlíku na smetaně, králičího ragú, grilovaného hovězího žebra nebo pečeného bažanta se smrži. Je skvělým snoubencem sýrů jako Camembert, Explorateur, Cantal nebo Rocamadour.

6 642 Kč

včetně DPH
Skladem 1 ks

Francie

Saint Julien A.O.C.

Chateau Branaire Ducru

70% Cabernet Sauvignon
22% Merlot
5% Cabernet Franc
3% Petit Verdot
I po dvaceti letech vývoje v lahvi o obsahu 1,5L, nabízí znamenité víno intenzivní granátovou barvu, dekorovanou velice delikátními odstíny pomerančové kůry a ambry. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Štědrou vůni sestavují noty tmavého ovoce, jemného sladkého koření jako je lékořice a vanilka, doprovázené tónem teplého dýmu. Chuťový výraz je obšírný, středně tělnatý, stále mladistvě svěží a dokonale harmonický. Strukturu jemných a hedvábných taninů uzavírá dlouze trvající ústní aroma, jehož finální fázi charakterizuje podmanivá nota černého lanýže.
Doporučujeme: Vytříbené víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do let 2025-28. Je příjemným doprovodem telecího brzlíku na smetaně, králičího ragú, grilovaného hovězího žebra nebo pečeného bažanta se smrži. Je skvělým snoubencem sýrů jako Camembert, Explorateur, Cantal nebo Rocamadour.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint Julien
VinařstvíChateau Branaire Ducru
Archivace12 - 30 let
Ročník1999
Obsah1,5 l

Další informace

Apelace: Saint – Julien A.O.C.

Klasifikace: 4e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Celková rozloha zámeckého vinohradu je 59ha. Půdní skladbu tvoří hluboká vrstva čtvrtohorních štěrků, na jílovém podloží.

Odrůdovou skladbu tvoří 64% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 6% Petit Verdot a 3% Cabernet Franc. Průměrný věk viničních keřů je 35 let.

Ručně sklizené hrozny jsou zpracovány v termicky regulovaných ocelových kádích rozdílných velikostí, odpovídajících rozlohám jednotlivých parcel.

Víno je školeno po dobu 16-20 měsíců, dle potřebám ročníků, v dobových barriques, z 50-60% nových.

Několik historických údajů:

V polovině 17. století, po úmrtí Bernarda de la Valette, vévody z Epernonu, byla vyčleněna viniční parcela z viniční usedlosti Château Beychevelle a v roce 1680 koupena Jean- Baptistem Braynerem.

Tak vzniklo vinařství Brainaire-Ducru. Potomci pana Braynera, rodina Deluc, vystavěla současný zámek, v roce 1824. Usedlost následovně podědil Gustave Ducru.

V roce 1988 se Château Branaire-Ducru, stal majetkem rodinné společnosti, pod vedením Patrica Maroteaux.  V současnosti řídí veškerou aktivitu jeho syn Francois-Xavier.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů