Chateau Giscours 2016, Margaux
Chateau Giscours 2016, Margaux

Chateau Giscours 2016, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

81% Cabernet Sauvignon
19% Merlot
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůně nabízí, v první fázi, noty černého ovoce, bez opulence, delikátně, téměř nesměle. Až po pohybu vína ve sklenici se objeví jeho celé aromatické bohatství. Obšírný a mohutný chuťový výraz vína ročníku 2016 nabízí, více než kdykoliv, impozantní pletivo ušlechtilých taninů, ale jeho výraz se, ve finální etapě, s elegancí zjemňuje. Víno zanechává dojem přímého, do budoucna velice intenzivního a ryzího senzorického výrazu ve stylu Cabernet Sauvignon.
Doporučujeme: Impozantní víno vychutnávejte od konce roku 2020, až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-17°C. Je ideálním společníkem pečeného jehněčího hřbetu s výraznou omáčkou, hovězího roštěnec na šalotkách a červeném víně, risotta s černým lanýžem a sýrů Camembert, Explorateur, vyzrálým Gruyère nebo Cendré de Vergy.

2 622 Kč

včetně DPH
Skladem 74 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

81% Cabernet Sauvignon
19% Merlot
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůně nabízí, v první fázi, noty černého ovoce, bez opulence, delikátně, téměř nesměle. Až po pohybu vína ve sklenici se objeví jeho celé aromatické bohatství. Obšírný a mohutný chuťový výraz vína ročníku 2016 nabízí, více než kdykoliv, impozantní pletivo ušlechtilých taninů, ale jeho výraz se, ve finální etapě, s elegancí zjemňuje. Víno zanechává dojem přímého, do budoucna velice intenzivního a ryzího senzorického výrazu ve stylu Cabernet Sauvignon.
Doporučujeme: Impozantní víno vychutnávejte od konce roku 2020, až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-17°C. Je ideálním společníkem pečeného jehněčího hřbetu s výraznou omáčkou, hovězího roštěnec na šalotkách a červeném víně, risotta s černým lanýžem a sýrů Camembert, Explorateur, vyzrálým Gruyère nebo Cendré de Vergy.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace8 - 30 let
Ročník2016
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 126 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"rychlé vyřízení"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlost vyrizeni objednavky Velky vyber"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Velký výběr za velmi přijatelné ceny. O žádné nevím."

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 4 dny

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

 

 

 

 

Podobné produkty

2 064 Kč
2 064 Kč
r. 2015 · 0,75 l ·Skladem 22 Ks
1 188 Kč
1 188 Kč
r. 2020 · 0,75 l ·Skladem 36 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů