Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Chateau Giscours 2013, Margaux
Obrázek

Chateau Giscours 2013, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

75% Cabernet Sauvignon
20% Merlot,
5 % Petit Verdot
Granátovou barvu vína dekoruje vysoký lesk a doprovází středně bohatá viskozita. Vůni charakterizují noty květů, černé třešně a vyzrálé ostružiny. Chuťový výraz, bez zřetelného dřevitého tónu, je méně komplexní, středně intenzivní, jemný a něžně sametový. Ústní aroma komponují noty červeného ovoce a delikátních koření.
Elegantní víno vychutnávejte nyní a až do let 2035, na teplotě 15°-17°C. Příjemně doprovodí například pečený rostbíf s omáčkou béarnaise, pernatou zvěřinu nebo rizoto s hříbky.

1 410 Kč

včetně DPH
Skladem 359 ks

Francie

Margaux

Chateau Giscours

75% Cabernet Sauvignon
20% Merlot,
5 % Petit Verdot
Granátovou barvu vína dekoruje vysoký lesk a doprovází středně bohatá viskozita. Vůni charakterizují noty květů, černé třešně a vyzrálé ostružiny. Chuťový výraz, bez zřetelného dřevitého tónu, je méně komplexní, středně intenzivní, jemný a něžně sametový. Ústní aroma komponují noty červeného ovoce a delikátních koření.
Elegantní víno vychutnávejte nyní a až do let 2035, na teplotě 15°-17°C. Příjemně doprovodí například pečený rostbíf s omáčkou béarnaise, pernatou zvěřinu nebo rizoto s hříbky.

Parametry

Země Francie
Oblast Margaux
Vinařství Chateau Giscours
Archivace 8 - 30 let
Ročník 2013
Obsah 0,75 l

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

 

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů