Chateau Giscours 2015, Margaux
Obrázek

Chateau Giscours 2015, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

70% Cabernet Sauvignon
25% Merlot
5% Petit Verdot
Château Giscours 2015 je dokonalou esencí vín Grands Crus Classés Margaux. Jeho šat se pyšní tmavě rudou, zářivou barvou, zdobenou jemnými barevnými odstíny vyzrálé ostružiny a vysokým leskem. Okouzlující vůni dominuje tón černého rybízu. V chuťovém výrazu se spojuje senzorická pestrost a svěžest. Ušlechtilé, delikátní třísloviny doprovázejí ovocnou bohatost a vše je sublimované jemnou kyselostí, což umocňuje osobitý charakter vína ročníku 2015. Ústní aroma komponují noty kávy moka a pražení. Toto Margaux je právě tak výrazově intenzivní, jako je elegantní. Jeho finální senzorický výraz je dokonalou harmonií komplexity, přesnosti, svěžesti a jemnosti.
Jedinečné víno vychutnávejte již nyní a až do roku 2045, vždy na teplotě 15°-16°C. Je delikátním společníkem telecího brzlíku s Foie gras nebo grilovaného hovězího roštěnce s bylinkovým máslem, ale i mladého sýra Comté.

2 046 Kč

včetně DPH
Skladem 83 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

70% Cabernet Sauvignon
25% Merlot
5% Petit Verdot
Château Giscours 2015 je dokonalou esencí vín Grands Crus Classés Margaux. Jeho šat se pyšní tmavě rudou, zářivou barvou, zdobenou jemnými barevnými odstíny vyzrálé ostružiny a vysokým leskem. Okouzlující vůni dominuje tón černého rybízu. V chuťovém výrazu se spojuje senzorická pestrost a svěžest. Ušlechtilé, delikátní třísloviny doprovázejí ovocnou bohatost a vše je sublimované jemnou kyselostí, což umocňuje osobitý charakter vína ročníku 2015. Ústní aroma komponují noty kávy moka a pražení. Toto Margaux je právě tak výrazově intenzivní, jako je elegantní. Jeho finální senzorický výraz je dokonalou harmonií komplexity, přesnosti, svěžesti a jemnosti.
Jedinečné víno vychutnávejte již nyní a až do roku 2045, vždy na teplotě 15°-16°C. Je delikátním společníkem telecího brzlíku s Foie gras nebo grilovaného hovězího roštěnce s bylinkovým máslem, ale i mladého sýra Comté.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace8 - 30 let
Ročník2015
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

 

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů