Chateau Giscours 2016, Margaux
Chateau Giscours 2016, Margaux

Chateau Giscours 2016, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

81% Cabernet Sauvignon
19% Merlot
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůně nabízí, v první fázi, noty černého ovoce, bez opulence, delikátně, téměř nesměle. Až po pohybu vína ve sklenici se objeví jeho celé aromatické bohatství. Obšírný a mohutný chuťový výraz vína ročníku 2016 nabízí, více než kdykoliv, impozantní pletivo ušlechtilých taninů, ale jeho výraz se, ve finální etapě, s elegancí zjemňuje. Víno zanechává dojem přímého, do budoucna velice intenzivního a ryzího senzorického výrazu ve stylu Cabernet Sauvignon.
Doporučujeme: Impozantní víno vychutnávejte od konce roku 2020, až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-17°C. Je ideálním společníkem pečeného jehněčího hřbetu s výraznou omáčkou, hovězího roštěnec na šalotkách a červeném víně, risotta s černým lanýžem a sýrů Camembert, Explorateur, vyzrálým Gruyère nebo Cendré de Vergy.

2 246 Kč

včetně DPH
Skladem 77 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

81% Cabernet Sauvignon
19% Merlot
Zářivý šat ztepilého vína zdobí velice tmavá, až inkoustová barva, což svědčí o jeho celkové statnosti. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůně nabízí, v první fázi, noty černého ovoce, bez opulence, delikátně, téměř nesměle. Až po pohybu vína ve sklenici se objeví jeho celé aromatické bohatství. Obšírný a mohutný chuťový výraz vína ročníku 2016 nabízí, více než kdykoliv, impozantní pletivo ušlechtilých taninů, ale jeho výraz se, ve finální etapě, s elegancí zjemňuje. Víno zanechává dojem přímého, do budoucna velice intenzivního a ryzího senzorického výrazu ve stylu Cabernet Sauvignon.
Doporučujeme: Impozantní víno vychutnávejte od konce roku 2020, až do let 2040-45, vždy na teplotě 16°-17°C. Je ideálním společníkem pečeného jehněčího hřbetu s výraznou omáčkou, hovězího roštěnec na šalotkách a červeném víně, risotta s černým lanýžem a sýrů Camembert, Explorateur, vyzrálým Gruyère nebo Cendré de Vergy.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace8 - 30 let
Ročník2016
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

 

 

 

 

Podobné produkty

1 450 Kč
1 450 Kč
r. 2013 · 0,75 l · Skladem 95 Ks
2 046 Kč
2 046 Kč
r. 2015 · 0,75 l · Skladem 83 Ks
1 451 Kč
1 451 Kč
r. 2014 · 0,75 l · Skladem 167 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů