Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím

SEMINÁŘ O VÍNĚ

pod vedením lektora Hynka Vicha

Obsah cyklu přednášek:

1. Co je senzorická analýza vína, jak se provádí, její jednotlivé etapy:

  • všeobecné mechanismy percepce
  • informace celkové a kvalitativní
  • role paměti, vědomí a zkušeností – komponenty hédonické a senzorické jsou pomíchané    
  • obtížnosti disociace

A. Vizuální percepce:

    • světlo, oko, sítnice, informace tyčinek a čípků
    • barvy, odstíny, vizuální chyby a pozitiva

B. Olfaktorická percepce:

    • dělení vůní a aroma
    • umístění senzorů vjemové centrum – slovní vyjádření

C. Percepce chutí:

    • sladké, kyselé a hořké
    • umístění senzorů
    • substance, jejich působení
    • centrum rozlišení – slovní vyjádření

D. Pocity somestezické – teplota, elastičnost,tvrdost, trpkost, pálivost…..

E. Faktory ovlivňující senzorickou percepci.

F. Role experta, senzorická deskripce, organizace ochutnávky.

2. Jednoduché obeznámení s organoleptickou skladbou jednotlivých druhů vín.

3. Podstata a důležitost terroiru – dominanta přírody – vizuální dokumentace.

4. Vinnou révu nemůžeme ošálit, výraz vína můžeme technologicky ovlivnit.

5. Rozdíl mezi vinařstvím v tradičních zemích a v zemích Nového světa.

6. Víno a stolování – historický vývoj.

7. Snoubení pokrmů s víny, základní pravidla – interakce pocitů.

8. Víno je součástí lidské historie a jednotlivých kultur.

9. Duše vína, filozofie vína, filozofové a víno – opravdové poslání vína.

Účastníci semináře obdrží odbornou dokumentaci.

Každý seminář je rozložen do deseti jednotlivých výukových hodin, začátek vždy v 10h, konec cca. v 16h, vždy bude zakončen praktickou degustací a bude následovat diskuze s lektorem. Výklad bude probíhat ve dvou dnech po 5h. Mezi jednotlivými přednáškami budou přestávky 10min, polední přestávka 30-45min, občerstvení zajištěno v místě výuky. Termín semináře bude vždy vyhlášen a oznámen na našich webových stránkách nebo bude sjednaný na základě poptávky uchazečů. Vše v sídle společnosti Good Wine Lover s.r.o. Maximální počet posluchačů, 7 osob.

Cena semináře na osobu: 6.050,-Kč, včetně DPH.

O lektorovi:

Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou, kde také absolvoval gymnázium. Roku 1968 dokončil studium na Střední hotelové škole v Mariánských Lázních, ve stejném roce se rozhodl opustit rodnou zem a odejít do Belgie.

Jeho zahraniční profesionální kariéra startuje v restauraci „La Paroisse – Suisse Gril“ v Bruselu, avšak další směřování se už profiluje k umění vína. Enologické stáže ve vinařských oblastech Francie a další aktivní vzdělávání jsou korunovány čestnými diplomy za zásluhy v kraji Beaujolais a Champagne, roku 2006 se Vich stává čestným členem prestižní „Commanderie du Bontemps de Médoc, de Graves, de Sauternes et Barsac“.

Do České Republiky se Hynek Vich vrací v roce 1997, aktivně a stěžejním způsobem spolupracuje na televizním pořadu „Putování za vínem“. Milovník vína a francouzského savoir-vivre je také autorem skript pro výuku aplikované degustace a základů enologie stejně jako autorem knihy „BORDEAUX, kde vítr vinohrady škádli“.

V současné době se věnuje nadále publikační a konzultační činnosti prostřednictvím společnosti Good Wine Lover.

 


Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů