Michel Chapoutier je významný producent vína a obchodník vínem. Sídlo společnosti se nachází v lokalitě Tain-Hermitage, v severní části viničního regionu Údolí řeky Rony.
V této oblasti Michel Chapoutier vyrábí a školí vína z vinohradů jednotlivých místních apelací – vína jedinečná, která mu získala mezinárodní renomé.
Rodina Chapoutier sídlí v Údolí řeky Rony již od roku 1808. Polydor Chapoutier zde koupil první vinici v roce 1879 a započal víno produkovat.
Od padesátých let minulého století, a to až do roku 1977, řídil viniční statek Max Chapoutier,
kterého následovně vystřídali jeho synové Marc a Michel.
V průběhu roku 1980, již pod vedením Michela Chapoutiera, vznikla nová – biodynamická – koncepce hospodaření na vinohradech a byly modernizovány instalace ve výrobních sklepech.
V současnosti vlastní viniční společnost M. Chapoutiera vinohrady nejen v severní a v jižní části Údolí řeky Rony, ale v mnoha dalších francouzských viničních oblastech a rovněž v Portugalsku, v Austrálii a v USA.
Vinohrad se rozkládá jižně od apelace Hermitage, na levém břehu řeky Rony
Terroir: Půdu a půdní podloží vinohradu tvoří dávné naplaveniny, obsahující množství štěrků a větších oblázků.
Výrobní a školící postupy: Dokonale vyzrálé hrozny jsou celé lisovány a získaný mošt je odkalován za studena po dobu 24 hodin. Alkoholové kvašení probíhá v ocelových, termicky regulovaných kádích, při průměrné teplotě 18°C. Jablečně mléčná fermentace je blokována, aby si výraz vína zachoval příjemnou svěžest. Víno je školeno krátkou dobu v kádích.