Přijmeme řidiče pro rozvoz a přípravu zakázek  VÍCE INFORMACÍ
Crozes Hermitage AOC Meysonniers blanc 2017 BIO, M. Chapoutier
Crozes Hermitage AOC Meysonniers blanc 2017 BIO, M. Chapoutier

Crozes Hermitage AOC Meysonniers blanc 2017 BIO, M. Chapoutier

Francie

Rhone

M. Chapoutier

100% Marsanne
Šat vína krášlí jiskrná, brilantní, světle žlutá barva. Lesk je vysoký a viskozita je středně bohatá (12,5% alk.). Přímý aromatický výraz – vůni – charakterizují, v první etapě, příjemné tóny kdoule, květů kručinky a pivoňky. Při druhém přivonění se představí příjemný tón grilované mandle. Chuťový pocit je v úvodní etapě vláčný, tělnatý, následovně příjemně svěží a ve finále harmonický a elegantní. Dlouze trvající ústní aroma nabízí lahodné tóny kompotovaného světlého ovoce a čerstvého másla. Lahodné, plné víno vychutnávejte nyní a až do roku 2021, na teplotě 10°-12°C.
Je příjemným společníkem bohatých zeleninových pokrmů a hlavně pokrmů ze sladkovodních ryb.

532 Kč

včetně DPH
Skladem 4 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Rhone

M. Chapoutier

100% Marsanne
Šat vína krášlí jiskrná, brilantní, světle žlutá barva. Lesk je vysoký a viskozita je středně bohatá (12,5% alk.). Přímý aromatický výraz – vůni – charakterizují, v první etapě, příjemné tóny kdoule, květů kručinky a pivoňky. Při druhém přivonění se představí příjemný tón grilované mandle. Chuťový pocit je v úvodní etapě vláčný, tělnatý, následovně příjemně svěží a ve finále harmonický a elegantní. Dlouze trvající ústní aroma nabízí lahodné tóny kompotovaného světlého ovoce a čerstvého másla. Lahodné, plné víno vychutnávejte nyní a až do roku 2021, na teplotě 10°-12°C.
Je příjemným společníkem bohatých zeleninových pokrmů a hlavně pokrmů ze sladkovodních ryb.

Parametry

ZeměFrancie
OblastRhone
VinařstvíM. Chapoutier
Archivace1 - 5 let
Ročník2017
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 2 lety

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 2 lety

Další informace

MICHEL CHAPOUTIER je významný producent vína a obchodník vínem. Sídlo společnosti se nachází v lokalitě Tain-Hermitage, v severní části viničního regionu Údolí řeky Rony.V této oblasti Michel Chapoutier vyrábí a školí vína z vinohradů jednotlivých místních apelací – vína jedinečná, která mu získala mezinárodní renomé.

Rodina Chapoutier sídlí v Údolí řeky Rony již od roku 1808. Polydor Chapoutier zde koupil první vinici v roce 1879 a započal víno produkovat. Od padesátých let minulého století, a to až do roku 1977, řídil viniční statek Max Chapoutier, kterého následovně vystřídali jeho synové Marc a Michel.

V průběhu roku 1980, již pod vedením Michela Chapoutiera, vznikla nová – biodynamická – koncepce hospodaření na vinohradech a byly modernizovány instalace ve výrobních sklepech.

V současnosti vlastní viniční společnost M. Chapoutiera vinohrady nejen v severní a v jižní části Údolí řeky Rony, ale v mnoha dalších francouzských viničních oblastech a rovněž v Portugalsku, v Austrálii a v USA.

Vinohrad se rozkládá jižně od apelace Hermitage, na levém břehu řeky Rony. Pěstitelské metody a vinohradnické práce odpovídají certifikaci BIO.

Terroir: Vinohradní parcely pokrývají mírné, jižně orientované svahy. Půdní skladbu a podloží tvoří smíšeniny jílů, hrubých štěrků a větších žulovitých oblázků.

Výrobní postupy a školení vína: Vyzrálé a ručně sbírané hrozny jsou celé lisovány. Získaný mošt je za studena odkalován po dobu 24 hodin. Kvašení probíhá v termicky regulovaných kádí za průměrných teplot 18°-20°C. Školení vína se uskutečňuje v kádích, na jemných kvasinkových kalech, po dobu 8-9 měsíců.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů