Doručení do Vánoc garantujeme u zásilek objednaných do čtvrtka 12. 12., Praha do 19. 12.

Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Gevrey Chambertin AOC ,,La Croix des Champs" 2017, Thibault Liger-Belair
Gevrey Chambertin AOC ,,La Croix des Champs" 2017, Thibault Liger-Belair

Gevrey Chambertin AOC ,,La Croix des Champs" 2017, Thibault Liger-Belair

Francie

Bourgogne

Thibault Liger-Belair

100% Pinot Noir
Šat ušlechtilého vína se honosí zářivou rubínovou barvou, dekorovanou karmínovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Komplexní vůni komponují noty drobného rudého ovoce, květů fialky a růže, sladkých koření i lékořice. Chuťový výraz je svěží, středně tělnatý, obšírný, vyzrálé, ušlechtilé taniny tvoří jeho pevnou kostru a harmonické finále doprovází ústní aroma sestavené z tónů červeného ovoce, pomerančové kůry a podzimního mlází.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C, až do roku 2029. Je příjemným společníkem ztraceného vejce v červeném víně, pečené jehněčí kýty na aromatech, grilovaného hovězího žebra bez omáčky a sýrů Brie, Boursault nebo Brillat Savarin.

2 048 Kč

včetně DPH
Skladem 18 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Bourgogne

Thibault Liger-Belair

100% Pinot Noir
Šat ušlechtilého vína se honosí zářivou rubínovou barvou, dekorovanou karmínovými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Komplexní vůni komponují noty drobného rudého ovoce, květů fialky a růže, sladkých koření i lékořice. Chuťový výraz je svěží, středně tělnatý, obšírný, vyzrálé, ušlechtilé taniny tvoří jeho pevnou kostru a harmonické finále doprovází ústní aroma sestavené z tónů červeného ovoce, pomerančové kůry a podzimního mlází.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C, až do roku 2029. Je příjemným společníkem ztraceného vejce v červeném víně, pečené jehněčí kýty na aromatech, grilovaného hovězího žebra bez omáčky a sýrů Brie, Boursault nebo Brillat Savarin.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíThibault Liger-Belair
Archivace5 - 12 let
Ročník2017
Obsah0,75 l
PodoblastGevrey Chambertin

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 132 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Vše v pořádku, skvělá vína."

Ověřeno zákazníky před 6 dny

Další informace

Apelace: Gevray-Chambertin A.O.C. (AOP)

Kolébkou přitažlivého vína je parcela o rozloze 0,20ha, jenž se rozkládá ve východní části apelace Gevrey-Chambertin, na straně planiny Gevrey. Viniční keře jsou vysázené na hlubokých půdách obsahující jíly, naplaveniny a jen malé množství vápenců.

Na tomto terroiru se většinou rodí vína tělnatá, strohá a intenzivní, což způsobuje právě vysoký obsah jílů.

Vinařství Thibault Liger-Belair používá, od roku 2006, pouze 50% produkce hroznů, aby senzorický výraz získal svěžest a květnaté tóny, což většinou tento terroir neumožňuje.

HISTORIE : Od 18. století byly všechny vinohrady, tak jak je známe i dnes, ve vlastnictví významné viniční usedlosti a obchodní společnosti, kterou založili C. Marey a hrabě Liger-Belaire.
Obchod s vínem započal v roce 1720 (tehdy byl vlastníkem jen Claude Marey) a společnost byla ceněna na Lyonské burze v roce 1923. Ve své době patřila mezi nejvýznamnější burgundské společnosti zabývající se školením vzácných vín a jejich prodejem. Claude Marey byl významnou osobností. Nejen zakladatelem obchodní společnosti nesoucí jeho jméno, ale i majitelem vinohradů, hlavním podkoním a sekretářem krále (Louis XV).

V následujících letech vede společnost obchodující s vínem, syn pana Mareyho, Claude-Philippe, a po jeho smrti se ujímá vedení rodinného majetku syn Guillaume-Félix. Ten, v roce 1852, přibírá do svého obchodu vínem společníka. Není jím nikdo jiný než jeho zeť, hrabě Louis Liger-Belaire, který je vlastníkem vinohradů Grands Grus ve vesnici Vosne-Romanée. Od tohoto přelomu nese obchodní společnost – negociantů s vínem – název C. Marey a comte Liger-Belaire.

Je to hrabě, kdo převezme vedení společnosti po smrti Guillauma Félixe Mareyho a jeho následovníci se střídají ve vedení společnosti. Mezi nimi je i Xavier Liger-Belair a po jeho odchodu syn Vincent. Vincent Liger-Belaire, podporován matkou po otcově smrti, prodává obchodní společnost (négoce s vínem) a od roku 1982 restrukturuje celou rodinnou viniční usedlost.

V roce 2001, syn Vincenta – Thibault Liger-Belair – sdružuje pod hlavičkou viniční usedlosti „ Domaine Thibault Liger-Belair“ všechny viniční parcely, a to i ty, které jeho otec pronajímal malým vinařům. Současně tvoří i novou obchodní společnost, zabývající se nákupem, školením a prodejem vín.
Thibault Liger-Belair je vystudovaným vinohradníkem i enologem, je specialistou na komunikaci, organizuje a komentuje degustace nejvzácnějších vín po celém světě. 

Celková rozloha vinohradů vinařské usedlosti Thibault Liger-Balair je 7.25ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území pěti obcí a produkují vína v osmi apelacích mezi kterými je:
Richbourg Grand Cru (0.55ha)
Clos Vougeot Grand Cru (0.75ha)
Vosne-Romanée 1er cru „les petits Monts“ (0.10ha)
Vosne Romanée „aux Réas“ (0.55ha)
Gevray Chambertin „la Croix des Champs“ (0.20ha)

…a další parcely na území Nuits Saint Georges, ale i v apelacích Haute Côtes de Nuits a v regionální apelaci Bourgogne.

Každá viniční parcela je obdělávána s přihlédnutím na její půdní skladbu a mikroklimatické podmínky. Bohatství jednotlivých terroirů vyžaduje přistupovat ke každé parcele naprosto specificky.
Tak tomu je i v případě nákupu hroznů. I zde se jedná o specifický přístup k hroznům z každé parcely. Ale pro všechny platí: dokonalá vyzrálost, zdraví, nepoškozenost; kvalita hroznů musí být ta nejvyšší!

Při kvasících procesech není kladen důraz jen na extrakci jejich obsahu bobulí. Spíše lze tento technologický postup nazvat „infuzí“ jednotlivých substancí ve hroznech obsažených, podle hesla: „Čím méně hrozen trýzníme, o to dokonalejší bude senzorický výraz vína!“

Od roku 2003 nákup hroznů probíhá pod přísnou selekcí a jejich zpracování podle stejné filozofie jako v případě hroznů z vlastních parcel. To se týká i hektarových výnosů, kdy dodavatel (vinohradník), musí pracovat v rozmezí 25 – 35hl/ha.

Co se týká školení vín, to probíhá v sudech od dvou výrobců, kde je kladen důraz na výběr dřeva, které musí vysychat po dobu 3 let, než dojde k vlastní výrobě.
Proto originální výraz vín z usedlosti Thibault Liger-Belaire nikdy nezastírají tóny dřevitosti či vanilky, ale sud víno obohacuje, zušlechťuje, jeho tanniny se stávají hedvábnými…

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů