Vinohrad: Jeho půdní skladbu tvoří hluboké, dobře drénované půdy. Rozkládá se na rovině a je orientovaný severojižně.
Přímořské klimatické podmínky jsou poměrně chladné, a proto zde réva vyzrává později, než na jiných vinohradech.
Výrobní postup: Po sklizni jsou hrozny ihned vylisovány, tak aby se mošt nedostal do kontaktu se slupkami bobulí (bez pelikulární macerace!)
Takto je zachován ovocně svěží výraz vína.
SAINT CLAIR - Společnost byla založena v roce 1991 Nealem a Judy Ibbotsonovými v severní oblasti jižního ostrova Nového Zélandu.
Révu pěstují ve třech lokalitách – Rapaura, Awatere a Omaka.
K úspěchu opakovaně oceňovaných vín pomohly příznivé půdní a klimatické podmínky vinařských poloh Marlborough. V roce 2005 byla společnost Saint Clair Family Estate na mezinárodní soutěži International Wine and Spirit Competition zvolena nejlepším vinařstvím Nového Zélandu.
FRANCOUZSKÁ VÍNA
ŠPANĚLSKÁ VÍNA
ITALSKÁ VÍNA
NĚMECKÁ VÍNA
RAKOUSKÁ VÍNA
AUSTRALSKÁ VÍNA
NOVOZÉLANDSKÁ VÍNA
ČESKÁ A MORAVSKÁ VÍNA
CHILSKÁ VÍNA
ARGENTINSKÁ VÍNA

