Apelace: Chateauneuf-du-Pape A.O.P.
Viniční oblast: Jižní část údolí řeky Rony
Vinohradnické parcely, kolébka vína, se rozkládají na terasovitém svahu orientovaným na severovýchod. Půdní skladba obsahuje větší valounky, drobnější kamení a dominantní množství jílů. V tomto prostředí vyzrávají bobule odrůdy Grenache do bohatě aromatické struktury.
Vyzrálé a zdravé hrozny jsou sbírané ručně. Jsou macerované po dobu šesti až osmi týdnů a alkoholová fermentace probíhá na teplotách 22°-30°C. Po delikátním lisování jsou vína vylisovaná scelená se samotokem a následovně jsou školena, po dobu 18 měsíců v dubových sudech (30%) a v tradičních betonových kádích (70%).
Viniční usedlost La Ferme du Mont se nachází v jižní části Údolí řeky Rony, poblíž lokality Valréas. Stéphane Vedeau, jeden z významných francouzských vinařů, ji založil v roce 2007.
Padesáti hektarový vinohrad se rozkládá v okolí usedlosti a je osázený viničními keři, jejichž průměrné stáří je padesát let. V půdní skladbě jednotlivých parcel dominují drobné vápencové štěrky, bohaté na minerály.
Stéphane, s podporou svých spolupracovníků, tvoří vína ušlechtilá, štědrá, komplexní, lahodně ovocná.
Každé z jeho cuvées se vyznačuje bohatou aromatickou paletou, kterou charakterizují například noty višňového džemu, kompotovaného červeného ovoce, ale i černých oliv…vše přispívající k celkové bohatosti, smyslnosti a délce senzorického výrazu jednotlivých vín.
Úspěšný vinař sám vybírá dřevo z dubů v oblasti Troncais, nechá je vysychat 2 roky a při výrobě sudů určuje, dle potřeby, jejich stupeň vypálení. To vše mu umožňuje vyškolit svá vína obohacená o jedinečně delikátní dřevitý výraz, přinášející obdivuhodnou finální notu senzorického výrazu.
I proto Stéphanova vína získávají uznání v nejslavnějších restauracích a u všech milovníků ušlechtilých vín.