Přijmeme řidiče pro rozvoz a přípravu zakázek  VÍCE INFORMACÍ
Chateau Giscours 2017, Margaux
Chateau Giscours 2017, Margaux

Chateau Giscours 2017, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

71 % Cabernet Sauvignon
24 % Merlot
5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Doporučujeme: Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.

2 025 Kč

včetně DPH
Skladem 58 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

71 % Cabernet Sauvignon
24 % Merlot
5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Doporučujeme: Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace8 - 20 let
Ročník2017
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Výraz vína ročníku 2017, který doznal periody klimatických kontrastů, představuje dokonalou práci technické ekipy z Château Giscours, která podstatně přispěla ke zrodu skvělého vína z apelace Margaux.

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

Podobné produkty

1 450 Kč
1 450 Kč
r. 2013 · 0,75 l · Skladem 34 Ks
2 046 Kč
2 046 Kč
r. 2015 · 0,75 l · Skladem 93 Ks
1 451 Kč
1 451 Kč
r. 2014 · 0,75 l · Skladem 83 Ks
2 246 Kč
2 246 Kč
r. 2016 · 0,75 l · Skladem 77 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů