Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau Giscours 2017, Margaux
Chateau Giscours 2017, Margaux

Chateau Giscours 2017, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

71 % Cabernet Sauvignon
24 % Merlot
5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Doporučujeme: Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.

2 172 Kč

včetně DPH
Skladem 30 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

71 % Cabernet Sauvignon
24 % Merlot
5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Doporučujeme: Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace8 - 20 let
Ročník2017
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 144 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Velký výběr vína, rychlá expedice k zákazníkovi"

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Dobrý výběr vína, Velmi dobrá komunikace Vlastní doprava druhý den po objednání"

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"pozitivní komunikace"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Přehledné stránky, velký výběr, rychlá komunikace i odeslání"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"rychlost dodání"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Dobrá nabídka, výborná komunikace, dodávka vždy hned příští den."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Dobré ceny, velký výběr, dobrá komunikace a rychlé dodání, za mě spokojenost."

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Rychlost vyřízení, rozumné ceny."

Ověřeno zákazníky před 2 měsíci

"Rychlost Výběr"

Ověřeno zákazníky před 2 měsíci

"Rychlé dodání, zboží dorazilo v pořádku. O žádných nevýhodách nevím."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Výraz vína ročníku 2017, který doznal periody klimatických kontrastů, představuje dokonalou práci technické ekipy z Château Giscours, která podstatně přispěla ke zrodu skvělého vína z apelace Margaux.

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

Podobné produkty

2 622 Kč
2 622 Kč
r. 2016 · 0,75 l ·Skladem 31 Ks
25 668 Kč
25 668 Kč
r. 2016 · 0,75 l ·Skladem 1 Ks
1 087 Kč
1 087 Kč
r. 2016 · 0,75 l ·Skladem 10 Ks
3 137 Kč
3 137 Kč
r. 2015 · 0,75 l ·Skladem 55 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů