Garantujeme doručení do Vánoc pro objednávky do 16. 12. 2022.
Na pražskou adresu můžete objednávat až do 21. 12.
Chateau Giscours 2017, Margaux
Chateau Giscours 2017, Margaux

Chateau Giscours 2017, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

71 % Cabernet Sauvignon
24 % Merlot
5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Doporučujeme: Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.

2 025 Kč

včetně DPH
Skladem 58 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

71 % Cabernet Sauvignon
24 % Merlot
5 % Petit Verdot
Graciézní víno je oděno do zářivého rubínového šatu, nafialovělých a karmínových odstínů. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je poměrně bohatá. Štědrou vůni komponují noty tmavého ovoce, zvláště černého rybízu a divokých ostružin, které doprovázejí tóny černé čokolády a květů oranžovníku. I v chuťovém výrazu jsou přítomné ovocné tóny, které prostupují sametovou strukturu ušlechtilých taninů. Finální etapa výrazu vína v ústní dutině je elegantní, až smyslná a dokonale harmonická. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružin, jemného koření a z delikátního tónu infuze z černého lanýže.
Doporučujeme: Vábné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2030-33. Je lahodným společníkem grilovaného hovězího filetu s Foie Gras, konfitovaného kachního stehna se zelenými fazolovými lusky, pečeného selete s houbovým ragú a sýrů Cantal, Conté, Abondance nebo Gruyère.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace8 - 20 let
Ročník2017
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Výraz vína ročníku 2017, který doznal periody klimatických kontrastů, představuje dokonalou práci technické ekipy z Château Giscours, která podstatně přispěla ke zrodu skvělého vína z apelace Margaux.

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

Podobné produkty

1 450 Kč
1 450 Kč
r. 2013 · 0,75 l · Skladem 46 Ks
2 046 Kč
2 046 Kč
r. 2015 · 0,75 l · Skladem 78 Ks
1 451 Kč
1 451 Kč
r. 2014 · 0,75 l · Skladem 144 Ks
2 246 Kč
2 246 Kč
r. 2016 · 0,75 l · Skladem 77 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů