Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Chateau La Gaffeliere 1989, Saint Emilion
Obrázek

Chateau La Gaffeliere 1989, Saint Emilion

Francie, Saint Emilion, Chateau La Gaffeliere

65% Merlot
35% Cabernet Franc
Šat vína krášlí granátová barva, zdobená oranžovými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je středně bohatá. Vůni komponují noty vyzrálé višně, minerálů a podmanivý tón dubového dřeva. Chuťový výraz je vláčný, zaoblený a dokonale harmonický, uchovaný v pevné struktuře ušlechtilých a sametových tříslovin. Ústní aroma charakterizují noty podzimního lesa a kompotovaného tmavého ovoce.
Elegantní víno vychutnávejte nyní, na teplotě 16°-17°C. Skvěle doprovodí dušené telecí na liškách, nebo grilovaný hovězí filet ze svíčkové se zeleninou na másle.

4 674 Kč

včetně DPH
Skladem 4 ks

Francie, Saint Emilion, Chateau La Gaffeliere

65% Merlot
35% Cabernet Franc
Šat vína krášlí granátová barva, zdobená oranžovými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je středně bohatá. Vůni komponují noty vyzrálé višně, minerálů a podmanivý tón dubového dřeva. Chuťový výraz je vláčný, zaoblený a dokonale harmonický, uchovaný v pevné struktuře ušlechtilých a sametových tříslovin. Ústní aroma charakterizují noty podzimního lesa a kompotovaného tmavého ovoce.
Elegantní víno vychutnávejte nyní, na teplotě 16°-17°C. Skvěle doprovodí dušené telecí na liškách, nebo grilovaný hovězí filet ze svíčkové se zeleninou na másle.

Parametry

Země Francie
Oblast Saint - Emilión
Vinařství Chateau La Gaffeliere
Ročník 1989
Obsah 0,75l

Další informace

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

KLASIFIKACE: Premier Grand Cru Classé B

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů