Chateau La Gaffeliere 2019, Saint Emilion
Chateau La Gaffeliere 2019, Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere 2019, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

60% Merlot
40% Cabernet Franc
Výstavní víno krášlí šat intenzivní rudé barvy, zdobený zářivým fialovým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Okouzlující vůni komponují noty plodů černého ovoce, zvláště třešně a ostružiny. Jsou doprovázené delikátními tóny ušlechtilých dřevin a vanilky. Počáteční fázi impozantního chuťového výrazu charakterizuje gurmánsky smyslný tón šťavnatého ovoce. Vývojová etapa je vyztužená pevnými a současně hedvábnými taniny a ve finále dominuje opojná elegance. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z lehce konfitovaných plodů tmavého ovoce, které doprovázejí subtilní noty skořice, vanilky a grilovaného tmavého chleba.
Doporučujeme: Znamenité víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C až do let 2040-48. Lahodně doprovodí hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině, grilované hovězí žebro zapečené morkem s hrubou solí, srnčí kýtu na smetaně nebo kachní prsíčka na černém pepři. Víno je rovněž dokonalým společníkem sýrů Reblochon, Brillat-Savarin, Brie, Coulommiers nebo Salers.

2 473 Kč

včetně DPH
Skladem 6 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

60% Merlot
40% Cabernet Franc
Výstavní víno krášlí šat intenzivní rudé barvy, zdobený zářivým fialovým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Okouzlující vůni komponují noty plodů černého ovoce, zvláště třešně a ostružiny. Jsou doprovázené delikátními tóny ušlechtilých dřevin a vanilky. Počáteční fázi impozantního chuťového výrazu charakterizuje gurmánsky smyslný tón šťavnatého ovoce. Vývojová etapa je vyztužená pevnými a současně hedvábnými taniny a ve finále dominuje opojná elegance. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z lehce konfitovaných plodů tmavého ovoce, které doprovázejí subtilní noty skořice, vanilky a grilovaného tmavého chleba.
Doporučujeme: Znamenité víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C až do let 2040-48. Lahodně doprovodí hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině, grilované hovězí žebro zapečené morkem s hrubou solí, srnčí kýtu na smetaně nebo kachní prsíčka na černém pepři. Víno je rovněž dokonalým společníkem sýrů Reblochon, Brillat-Savarin, Brie, Coulommiers nebo Salers.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace12 - 30 let
Ročník2019
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

94 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 125 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše perfektně zabalené doručeno brzy. Určitě objednám zase."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"rychlé vyřízení"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Rychlost vyrizeni objednavky Velky vyber"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Velký výběr za velmi přijatelné ceny. O žádné nevím."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 2 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 26 dny

Další informace

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé v roce 1855

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klimatické podmínky byly k révě po celý rok 2019 přívětivé. Zvláště teplý červenec přinesl dešťové srážky i ve formě bouřek, což zamezilo, aby réva poznala hydrický stres.

Dokonale vyzrálé hrozny byly zpracovány z velké části v ocelových, termicky regulovaných kádích a jablečně mléčná fermentace proběhla v dubových barriques (25% nových). Víno bylo školeno v barriques (60% nových) po dobu patnácti měsíců.

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

16 196 Kč
16 196 Kč
r. 2010 · 0,75 l ·Skladem 51 Ks
1 317 Kč
1 317 Kč
r. 2011 · 0,75 l ·Skladem 2 Ks
20 413 Kč
20 413 Kč
r. 2011 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
10 622 Kč
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů