Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Chateau La Gaffeliere 2004, Saint Emilion
Obrázek

Chateau La Gaffeliere 2004, Saint Emilion

Francie, Saint Emilion, Chateau La Gaffeliere

65% Merlot
30% Cagernet Franc
5% Cabernet Sauvignon
Šat vína se honosí tmavě rubínovou barvou, ozdobenou purpurovým nádechem, vysokým leskem a bohatou viskozitou. Ve vůni se prolínají tóny tmavé třešně, černého rybízu a podzimního lesního podrostu. Chuťový výraz je komplexní a šťavnatý, strukturovaný pevnými, ale jemnými tříslovinami. Ústní aroma je sestaveno z not tmavého kompotovaného ovoce, ušlechtilé kůže a lehkého mentolového tónu. Ve finále je výraz vína dokonale harmonický a vznosně elegantní.
Okouzlující víno vychutnávejte nyní a až do roku 2025, vždy na teplotě 16°C. Je ideálním partnerem na másle pečené sluky s foie gras, hovězího tournedos na morku se zeleninovou ratatouille , nebo zaječí rolády na červeném víně.

2 654 Kč

včetně DPH
Skladem 9 ks

Francie, Saint Emilion, Chateau La Gaffeliere

65% Merlot
30% Cagernet Franc
5% Cabernet Sauvignon
Šat vína se honosí tmavě rubínovou barvou, ozdobenou purpurovým nádechem, vysokým leskem a bohatou viskozitou. Ve vůni se prolínají tóny tmavé třešně, černého rybízu a podzimního lesního podrostu. Chuťový výraz je komplexní a šťavnatý, strukturovaný pevnými, ale jemnými tříslovinami. Ústní aroma je sestaveno z not tmavého kompotovaného ovoce, ušlechtilé kůže a lehkého mentolového tónu. Ve finále je výraz vína dokonale harmonický a vznosně elegantní.
Okouzlující víno vychutnávejte nyní a až do roku 2025, vždy na teplotě 16°C. Je ideálním partnerem na másle pečené sluky s foie gras, hovězího tournedos na morku se zeleninovou ratatouille , nebo zaječí rolády na červeném víně.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Ročník2004
Obsah0,75l

Další informace

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

KLASIFIKACE: Premier Grand Cru Classé B

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů