Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Chateau La Gaffeliere 2012, Saint Emilion
Chateau La Gaffeliere 2012, Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere 2012, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

80% Merlot
20% Cabernet Franc
Hluboká, zářivá, tmavě rubínová barva, ověnčená purpurovým nádechem, dekoruje vznešený šat vína. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Ze sklenice zaznívají tóny třešně v alkoholu, černého rybízu, čerstvé kávy, lékořice a komponují vůni ušlechtilého vína. Chuťový výraz je intenzivní, tělnatý, sametové taniny jsou jemné, pevné a tvoří přesnou kostru vína. Ústní aroma je složené z not černého ovoce, koření a svěžího minerálního tónu. Finále senzorického pocitu je šťavnaté, štědré, harmonické a elegantní.
Doporučujeme: Komplexní, svůdné víno vychutnávejte nyní na teplotě 16°-17°C a až do roku 2030. Je skvělým společníkem grilovaného hovězího žebra zapečeného s morkem, pečené kachničky plněné foie gras, divokého králíka na sušených švestkách a sýrů Comté, Abondance nebo Explorateur.

2 488 Kč

včetně DPH
Skladem 6 ks

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

80% Merlot
20% Cabernet Franc
Hluboká, zářivá, tmavě rubínová barva, ověnčená purpurovým nádechem, dekoruje vznešený šat vína. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Ze sklenice zaznívají tóny třešně v alkoholu, černého rybízu, čerstvé kávy, lékořice a komponují vůni ušlechtilého vína. Chuťový výraz je intenzivní, tělnatý, sametové taniny jsou jemné, pevné a tvoří přesnou kostru vína. Ústní aroma je složené z not černého ovoce, koření a svěžího minerálního tónu. Finále senzorického pocitu je šťavnaté, štědré, harmonické a elegantní.
Doporučujeme: Komplexní, svůdné víno vychutnávejte nyní na teplotě 16°-17°C a až do roku 2030. Je skvělým společníkem grilovaného hovězího žebra zapečeného s morkem, pečené kachničky plněné foie gras, divokého králíka na sušených švestkách a sýrů Comté, Abondance nebo Explorateur.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace12 - 20 let
Ročník2012
Obsah0,75l

Další informace

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé v roce 1855

Vinobraní dokonale vyzrálých a zdravých hroznů proběhlo v periodě od 4. do 16 října. Hrozny byly uchovávané 12 hodin na teplotě 7°C a následovně, pomocí moderní optiky, přebrány. Byly rozděleny podle původu z jednotlivých parcel, vlastní gravitací nasypány do odpovídajících, termicky regulovaných ocelových kádí, ve kterých proběhla alkoholová fermentace.

Kvašení jablečně mléčné bylo provedeno v kádích (75%) a v barriques (25%). Víno ročníku 2012 bylo školeno 14 měsíců v barriques z francouzského dubu, z padesáti procent nových.

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

4 674 Kč
4 674 Kč
r. 1989 · 0,75l · Skladem 4 Ks
2 654 Kč
2 654 Kč
r. 2004 · 0,75l · Skladem 9 Ks
4 935 Kč
4 935 Kč
r. 1973 · 0,75 l · Skladem 5 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů