Doručení do Vánoc garantujeme u zásilek objednaných do čtvrtka 12. 12., Praha do 19. 12.

Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau La Gaffeliere 1995, Saint Emilion
Chateau La Gaffeliere 1995, Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere 1995, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere

55% Merlot
35% Cabernet Franc,
10% Cabernet Sauvignon
Okouzlující víno je oděno v zářivém šatě barvy tmavého rubínu, dekorovaného odstíny pomerančové kůry a pálené cihly. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Významný ročník 1995 mu dal do vínku vůně černého rybízu, ale i noty koření a ušlechtilé kůže. Chuťový výraz je komplexní, statný, strukturovaný ušlechtilými a vyzrálými taniny. Ústní aroma ovládají hlavně noty vyzrálé tmavé třešně, červeného rybízu a středně silně vypáleného dubového sudu. Finále senzorického výrazu je stále svěží, dokonale harmonické, elegantní a impozantně dlouze trvající.
Doporučujeme: Čarovné víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C, až do let 2025-30. Je svůdným společníkem pečeného filetu z hovězí svíčkové s morkem a zeleninovým ragú, telecího karé na lesních houbách nebo marinovaného zaječího hřbetu na tymiánu. Lahodně doprovodí i středně vyzrálý sýr Gruyère.

3 715 Kč

včetně DPH
Skladem 3 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere

55% Merlot
35% Cabernet Franc,
10% Cabernet Sauvignon
Okouzlující víno je oděno v zářivém šatě barvy tmavého rubínu, dekorovaného odstíny pomerančové kůry a pálené cihly. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Významný ročník 1995 mu dal do vínku vůně černého rybízu, ale i noty koření a ušlechtilé kůže. Chuťový výraz je komplexní, statný, strukturovaný ušlechtilými a vyzrálými taniny. Ústní aroma ovládají hlavně noty vyzrálé tmavé třešně, červeného rybízu a středně silně vypáleného dubového sudu. Finále senzorického výrazu je stále svěží, dokonale harmonické, elegantní a impozantně dlouze trvající.
Doporučujeme: Čarovné víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C, až do let 2025-30. Je svůdným společníkem pečeného filetu z hovězí svíčkové s morkem a zeleninovým ragú, telecího karé na lesních houbách nebo marinovaného zaječího hřbetu na tymiánu. Lahodně doprovodí i středně vyzrálý sýr Gruyère.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace12 - 35 let
Ročník1995
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 132 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Vše v pořádku, skvělá vína."

Ověřeno zákazníky před 8 dny

Další informace

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „B“

Vinobraní dokonale vyzrálých a zdravých hroznů proběhlo v periodě od 4. do 16 října. Hrozny byly uchovávané 12 hodin na teplotě 7°C a následovně, pomocí moderní optiky, přebrány. Byly rozděleny podle původu z jednotlivých parcel, vlastní gravitací nasypány do odpovídajících, termicky regulovaných ocelových kádí, ve kterých proběhla alkoholová fermentace.

Kvašení jablečně mléčné bylo provedeno v kádích (75%) a v barriques (25%). Víno ročníku 2012 bylo školeno 14 měsíců v barriques z francouzského dubu, z padesáti procent nových.

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

2 474 Kč
2 474 Kč
r. 2019 · 0,75 l ·Skladem 5 Ks
3 106 Kč
3 106 Kč
r. 2020 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů