Garantujeme doručení do Vánoc pro objednávky do 16. 12. 2022.
Na pražskou adresu můžete objednávat až do 21. 12.
Chateau La Gaffeliere 1995, Saint Emilion
Chateau La Gaffeliere 1995, Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere 1995, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere

55% Merlot
35% Cabernet Franc,
10% Cabernet Sauvignon
Okouzlující víno je oděno v zářivém šatě barvy tmavého rubínu, dekorovaného odstíny pomerančové kůry a pálené cihly. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Významný ročník 1995 mu dal do vínku vůně černého rybízu, ale i noty koření a ušlechtilé kůže. Chuťový výraz je komplexní, statný, strukturovaný ušlechtilými a vyzrálými taniny. Ústní aroma ovládají hlavně noty vyzrálé tmavé třešně, červeného rybízu a středně silně vypáleného dubového sudu. Finále senzorického výrazu je stále svěží, dokonale harmonické, elegantní a impozantně dlouze trvající.
Doporučujeme: Čarovné víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C, až do let 2025-30. Je svůdným společníkem pečeného filetu z hovězí svíčkové s morkem a zeleninovým ragú, telecího karé na lesních houbách nebo marinovaného zaječího hřbetu na tymiánu. Lahodně doprovodí i středně vyzrálý sýr Gruyère.

3 714 Kč

včetně DPH
Skladem 10 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere

55% Merlot
35% Cabernet Franc,
10% Cabernet Sauvignon
Okouzlující víno je oděno v zářivém šatě barvy tmavého rubínu, dekorovaného odstíny pomerančové kůry a pálené cihly. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Významný ročník 1995 mu dal do vínku vůně černého rybízu, ale i noty koření a ušlechtilé kůže. Chuťový výraz je komplexní, statný, strukturovaný ušlechtilými a vyzrálými taniny. Ústní aroma ovládají hlavně noty vyzrálé tmavé třešně, červeného rybízu a středně silně vypáleného dubového sudu. Finále senzorického výrazu je stále svěží, dokonale harmonické, elegantní a impozantně dlouze trvající.
Doporučujeme: Čarovné víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C, až do let 2025-30. Je svůdným společníkem pečeného filetu z hovězí svíčkové s morkem a zeleninovým ragú, telecího karé na lesních houbách nebo marinovaného zaječího hřbetu na tymiánu. Lahodně doprovodí i středně vyzrálý sýr Gruyère.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace12 - 35 let
Ročník1995
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

Další informace

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „B“

Vinobraní dokonale vyzrálých a zdravých hroznů proběhlo v periodě od 4. do 16 října. Hrozny byly uchovávané 12 hodin na teplotě 7°C a následovně, pomocí moderní optiky, přebrány. Byly rozděleny podle původu z jednotlivých parcel, vlastní gravitací nasypány do odpovídajících, termicky regulovaných ocelových kádí, ve kterých proběhla alkoholová fermentace.

Kvašení jablečně mléčné bylo provedeno v kádích (75%) a v barriques (25%). Víno ročníku 2012 bylo školeno 14 měsíců v barriques z francouzského dubu, z padesáti procent nových.

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

4 805 Kč
4 805 Kč
r. 1989 · 0,75l · Skladem 1 Ks
2 729 Kč
2 729 Kč
r. 2004 · 0,75l · Skladem 5 Ks
5 073 Kč
5 073 Kč
r. 1973 · 0,75 l · Skladem 4 Ks
2 558 Kč
2 558 Kč
r. 2012 · 0,75l · Skladem 4 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů