Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
tisk

Cremant de Bourgogne, Philippe Bouzereau

 
Cremant de Bourgogne, Philippe Bouzereau
Francie, Bourgogne, Philippe Bouzereau
70% Chardonnay
30% Aligote
Půvabná, zářivá, lehce nazlátlá barva, s jemným nazelenalým odstínem, krášlí šat vína. Perlení je pravidelné, dlouze trvající, perličky CO2 jsou jemné, delikátní. Vůně vína je harmonická, sestavená z not bílých květů, citrusových plodů a výrazného tónu čerstvé chlebové veky. Chuť vína je dokonale vyvážená, ovocně svěží, podmanivě vzrušivá. Ústní aroma dominují tóny grepu, vyzrálého citronu, doprovázené jemnou minerální notou.
Živé, usměvavé, elegantní víno vychutnávejte na teplotě 10°-12°C. Je lahodným aperitivem a příjemně doprovodí šneky po Burgundsku, medový meloun se šunkou, drůbež na bílém víně, nebo meruňkový koláč.
Cena bez DPH
357 Kč

Cena s DPH
432 Kč

Dostupnost: 180 ks

   







Francie, Bourgogne, Philippe Bouzereau
70% Chardonnay 30% Aligote
Půvabná, zářivá, lehce nazlátlá barva, s jemným nazelenalým odstínem, krášlí šat vína. Perlení je pravidelné, dlouze trvající, perličky CO2 jsou jemné, delikátní. Vůně vína je harmonická, sestavená z not bílých květů, citrusových plodů a výrazného tónu čerstvé chlebové veky. Chuť vína je dokonale vyvážená, ovocně svěží, podmanivě vzrušivá. Ústní aroma dominují tóny grepu, vyzrálého citronu, doprovázené jemnou minerální notou.
Živé, usměvavé, elegantní víno vychutnávejte na teplotě 10°-12°C. Je lahodným aperitivem a příjemně doprovodí šneky po Burgundsku, medový meloun se šunkou, drůbež na bílém víně, nebo meruňkový koláč.
Je rodinné vinařství s dlouholetou tradicí burgundských vinařů.

Philippe se svojí manželkou sídlí v obci Meursault, v sousedství Château de Cîteaux, jehož vinohrad je jejich rodinným vlastnictvím, které převzal po otci. Byl to právě otec, kdo pamatující Clos de Cîteaux, vysázel nový vinohrad. To se událo poté, co původní vinohrad byl zničen phyloxerou ve druhé polovině 18. století U svého otce se Philippe učil vinohradnickému umění, další stáže absolvoval v kraji Beaujolais i v Austrálii.

V současnosti vlastní celkově 15ha vinic, v apelacích od Aloxe Corton na severu, až po Santenay na jihu a skládající mozaiku 20 Crus, z tradičních odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Všechna vína jsou vyprodukována a vyškolena s ohledem na specifičnost každého terroiru, na kterém se hrozny urodily.

Philippe dodržuje na svých vinohradech vztah k přírodě, provádí orbu oproti chemickému ničení plevele, používá výhradně organická hnojiva, řídí se harmonií v přírodě jak na vinohradech, tak v jejich okolí. Produkuje impozantní vína červená, delikátní i smyslná vína bílá a podmanivě svůdný Crémant de Bourgogne.

Cremant de Bourgogne je vyrobeno z bílých hroznů Chardonnay a Aligote. Ruční sběr hroznů v polovině září 2011. Pouze jednou lisováno na pneumatickém lisu tedy Tete de Cuvee - nejlepší samotok. Ze 150kg hroznu získáno 75 litrů šťávy. Víno je školeno z 30% v dubových sudech a z 70% v nerezových tancích. Zrání probíhá plných 18 měsíců při teplotě 12 až 15 stupňů Celsia. Bílé suché šumivé víno, vyrobené z hroznů pocházejících výhradně z burgundských vinic, tradiční metodou druhotného kvašení v lahvích.
Philippe Bouzereau Junior, se stará o vínařství své rodiny na ploše 37 akrů na pozemku Chateau de Citeaux od roku 2006. Pěstuje se zde především bílé víno od Santenay až po Corton.
V období 2001 – 2012 kvašení vín probíhalo za pomoci kultivovaných kvasnic, a však od sklizně v roce 2013 se Bouzereau vrací zpět k původnímu kvašení tzv. malolaktalické, spontánní kvašení. Pro kvašení je využíváno 20 až 25 % nových dubových sudů.
Vína z oblasti Chassagne vynikají harmonií květin, jablek, broskvových tónů. V Meursault Grands Charrons je to pak textura medu a broskví. V oblast Meursault Viex Clos vyniká strukturovaná vůně lipového květu a dochuť jablek a minerálů. Auxey – Duresses je atraktivní pro jemnou chuť třešní, malin obohacenou dochuť koření.
  • Země:
    Francie
  • Oblast:
    Bourgogne
  • Vinařství:
    Philippe Bouzereau
  • Archivace:
    3 - 6 let
  • Odrůda:
    70% Chardonnay 30% Aligote
  • Ročník:
    NV
  • Obsah:
    0,75 l

Napište svůj názor

Cremant de Bourgogne, Philippe Bouzereau

Cremant de Bourgogne, Philippe Bouzereau

Francie, Bourgogne, Philippe Bouzereau

Napište svůj názor

VINAŘSKÉ OBLASTI
Copyright © 2014. All Rights Reserved. GWL s.r.o.
Good Wine Lover s.r.o., Nemocniční 782/16, 190 00 Praha 9 - Vysočany
Created by FlexWeb.cz