Chateau La Gaffeliere 2020, Saint Emilion
10.6.2021 - Chateau La Gaffeliere 2020, Saint Emilion - KAMPAŇ EN PRIMEUR

Chateau La Gaffeliere 2020, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

60% Merlot
40% Cabernet Franc
Znamenité víno se halí do roucha hluboké rubínové barvy, ozdobené lehkým nafialovělým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vůně hypnotizuje svojí počáteční komplexitou a delikátností. Jakmile se probudí výraz aromatické partitury, nabídne noty plodů drobného ovoce, zvláště borůvky a černé třešně, které doprovází tmavé květy růže a pivoňky, lékořice a mentolu, obohacené o minerální tón skaliska. Chuťový výraz je sametový, šťavnatý, pevně strukturovaný, což kontrastuje s jemnou a delikátní vůní. Současně taniny jsou hladké, až hedvábné. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují lehké tóny černého rybízu a lanýže. Finální harmonický pocit je důkazem štědrého a smyslně svůdného vína.
Doporučujeme: Ušlechtilé víno vychutnávejte na teplotě 17°C od roku konce roku 2025 a až do let 2035-40. Je svůdným společníkem křepelky na hříbkách, holuba nadívaného Foie Gras, hovězího kotletu pečeného, s morkem, dušené perličky s čočkou a sýrů Brie de Meaux, Coulommiers, Brillat Savarin nebo Cantal či Comté.

3 106 Kč

včetně DPH
Skladem 6 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

60% Merlot
40% Cabernet Franc
Znamenité víno se halí do roucha hluboké rubínové barvy, ozdobené lehkým nafialovělým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vůně hypnotizuje svojí počáteční komplexitou a delikátností. Jakmile se probudí výraz aromatické partitury, nabídne noty plodů drobného ovoce, zvláště borůvky a černé třešně, které doprovází tmavé květy růže a pivoňky, lékořice a mentolu, obohacené o minerální tón skaliska. Chuťový výraz je sametový, šťavnatý, pevně strukturovaný, což kontrastuje s jemnou a delikátní vůní. Současně taniny jsou hladké, až hedvábné. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují lehké tóny černého rybízu a lanýže. Finální harmonický pocit je důkazem štědrého a smyslně svůdného vína.
Doporučujeme: Ušlechtilé víno vychutnávejte na teplotě 17°C od roku konce roku 2025 a až do let 2035-40. Je svůdným společníkem křepelky na hříbkách, holuba nadívaného Foie Gras, hovězího kotletu pečeného, s morkem, dušené perličky s čočkou a sýrů Brie de Meaux, Coulommiers, Brillat Savarin nebo Cantal či Comté.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace12 - 20 let
Ročník2020
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 126 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"rychlé vyřízení"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlost vyrizeni objednavky Velky vyber"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Velký výběr za velmi přijatelné ceny. O žádné nevím."

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 9 dny

Další informace

Klasifikace: Saint Emilion 1er Grand Cru Classé „B“

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klimatické podmínky roku 2020 byly předčasné. Zimu a jaro dominovaly často bohaté srážky, což donutilo bojovat s plísněmi. Suché a horké léto dovolilo, naopak, dokonalé vyzrání hroznů, výborné kvality. Ty, ručně sklizené, byly umístěné na dvanáct hodin do chladu a následovně vykvašené v ocelových, termicky regulovaných kádích, po rozdělení přesně podle jednotlivých parcel vinohradu.

Macerace trvala v případě Merlotu 30 a u hroznů Cabernetu Franc 32 dní. Školení proběhla v dubových barriques po dobu 14-16 měsíců (60% nových).

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

16 197 Kč
16 197 Kč
r. 2010 · 0,75 l ·Skladem 51 Ks
20 414 Kč
20 414 Kč
r. 2011 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
10 623 Kč
17 156 Kč
17 156 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů