Apelace: Beaune A.O.C.
Vinohrad - majetek Pascala Prunier – je orientovaný na jihovýchod. Sousedí s parcelami v apelaci 1ers Crus a stáří viničních hlav je 50 let. Hektarový výnos představuje 40hl.
Sklizené hrozny jsou všechny odtřapené, vložené do kádí a zchlazené. Po tří až pětidenní před fermentační fázi za studena, kdy jsou získány žádoucí aromatické substance, je teplota kádí zvýšená na 30°-32°C, čímž se vyluhuje barvivo a probíhá alkoholová fermentace.
Víno je školeno po dobu 15 měsíců v sudech (228L), z 15% nových, což vínu umocní tělnatý výraz.
Stáčení vína do lahví se provádí – po jeho lehké filtraci – v sídle viniční usedlosti.
Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:
Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.
Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:
Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault
..a z několika dalších.
Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.
Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)
Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína
Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.
Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.
V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.
Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.