Chateau Pavie 1989, Saint Emilión
Chateau Pavie 1989, Saint Emilión

Chateau Pavie 1989, Saint Emilión

Francie

Saint Emilion

Chateau Pavie

60% Merlot
30% Cabernet Franc
10% Cabernet Sauvignon
Roucho znamenitého vína zdobí stále zářivá rubínová barva, dekorovaná výrazným odstínem pálené cihly. Lesk oděvu zůstává vysoký a jeho viskozita je bohatá. Ušlechtilý přímý aromatický výraz komponují noty vanilky, skořice, mléčné čokolády, vlhké zeminy a páleného suchého dřeva. Chuťový výraz je středně tělnatý, ve vývojové fázi se představí dokonale vyzrálé a sametové taniny. Finále je lahodně harmonické, svěží, lehce minerálně slané. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují noty cedrového dřeva, koření a ušlechtilé kůže. Skvělé víno je na vrcholu vývoje a již nabízí terciální aromatické tóny.
Doporučujeme: Honosné víno ponechejte 10-12 minut okysličit ve sklenici a vychutnávejte na teplotě 16°-18°C. V dobrých klimatických podmínkách uchovávejte až do let 2030-33. Je příjemným společníkem kachních prsíček na brusinkovém sósu, divokého selete s hříbkovým ragú, hovězího filetu se smrži a sýrů Saint-Nectaire, Tomme de Savoie nebo vyzrálý Reblochon.

10 410 Kč

včetně DPH
Skladem 8 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion

Chateau Pavie

60% Merlot
30% Cabernet Franc
10% Cabernet Sauvignon
Roucho znamenitého vína zdobí stále zářivá rubínová barva, dekorovaná výrazným odstínem pálené cihly. Lesk oděvu zůstává vysoký a jeho viskozita je bohatá. Ušlechtilý přímý aromatický výraz komponují noty vanilky, skořice, mléčné čokolády, vlhké zeminy a páleného suchého dřeva. Chuťový výraz je středně tělnatý, ve vývojové fázi se představí dokonale vyzrálé a sametové taniny. Finále je lahodně harmonické, svěží, lehce minerálně slané. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují noty cedrového dřeva, koření a ušlechtilé kůže. Skvělé víno je na vrcholu vývoje a již nabízí terciální aromatické tóny.
Doporučujeme: Honosné víno ponechejte 10-12 minut okysličit ve sklenici a vychutnávejte na teplotě 16°-18°C. V dobrých klimatických podmínkách uchovávejte až do let 2030-33. Je příjemným společníkem kachních prsíček na brusinkovém sósu, divokého selete s hříbkovým ragú, hovězího filetu se smrži a sýrů Saint-Nectaire, Tomme de Savoie nebo vyzrálý Reblochon.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau Pavie
Archivace12 - 40 let
Ročník1989
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 129 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

Další informace

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „A“ v klasifikaci z roku 2012

Alkoholová fermentace a doba macerace probíhala po dobu 38 dní v termicky regulovaných dubových kádích a víno bylo školeno v dubových barriques, z 80% nových a z 20% jednoročních.

Vinohrad Château Pavie má rozlohu 37ha a je orientovaný na jih. Průměrné stáří viničních keřů je 43 let.

Vinohrad je rozčleněn na 3 části:
 Náhorní vápencová plošina, jejíž půdu tvoří na povrchu bílý vápenec a podloží je z vápence z ulit mořských živočichů.

Svah, jehož horní půdu tvoří hnědý vápenec na podloží jílově vápencovém a část vinohradu pod svahem, kde jsou jednotlivé vrstvy tmavého vápence na vrstvě říčního písku a spodní vrstvy jílových písků i podloží jílově vápencové

Historie: Již v době Antiky byla usedlost známá pro svůj ovocný sad a hlavně produkci broskve Pavie, která dala i jméno budoucímu vinařství.
To vzniklo z několika malých viničních statků, které vlastnil Ferdinand Bouffard, a které sloučil v 19. století Albert Port. Zámecké stavení datuje ze stejné doby. Když byl zámek a vinohrad majetkem Alexandra Valette a jeho potomků, bylo víno z Château Pavie zařazeno do klasifikace vín Saint Emilionu, v roce 1955, mezi 1ers Grands Crus Classés „B“.

Od roku 1998, kdy koupil tuto významnou viniční usedlost Gérard Perse, se výraz a kvalita vína stále zdokonaluje.
Proto není divu, že Château Pavie, při reaktualizaci klasifikace vín Saint Emilionu, v roce 2012, dosahuje na její vrchol. Řadí se po bok slavných vín- Angelus, Ausone, Cheval Blanc – a rozšiřuje tuto trojici na čtveřici 1ers Grands Crus Classés „A“.

Podobné produkty

16 197 Kč
16 197 Kč
r. 2010 · 0,75 l ·Skladem 43 Ks
20 414 Kč
20 414 Kč
r. 2011 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
17 156 Kč
17 156 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 2 Ks
18 168 Kč
18 168 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 10 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů