Původ: Vinohrady v krajích Treviso, Padova, Belluno a Vicenza v oblasti Veneto,
v krajích Gonzia, Pordenone, Trieste, Udine v kraji Friuli Venezia Giulia
Všechny hrozny pocházejí výhradně z našich vinohradů.
Dokonale vyzrálé a pečlivě selektované hrozny jsou nejprve opatrně lisované. Získaný mošt je odkalený a následovně proběhne alkoholové kvašení. Klidné víno je uchováváno na teplotě 8°-12°C a po sedmi dnech jsou jednotlivé kádě scelené.
Do takto vzniklého klidného vína je přidané přesně určené množství cukrů a kvasinek, které budou cukry přetvářet na alkoholy a žádoucí kysličník uhličitý.
Kvašení probíhá v uzavřených tancích, ve kterých vznikne tlak 5-6 atm, odpovídající apelaci Prosecco D.O.C. Vzniklé šumivé víno je analyzováno laboratorně a senzoricky. Pozitivně ohodnocené může být stáčeno do lahví.