Denominace: Vin de France
Dokonale vyzrálé hrozny se urodily v kraji Languedoc-Roussillon, na vinicích, kde keře mají stáří 15-25 let. Sběr hroznů byl prováděn mechanicky a jejich zpracování proběhlo tak, jak jsou hrozny Pinot Noir zpracovávané v Burgundsku. Víno bylo školeno 10 měsíců v dubových sudech a 2 měsíce v ocelových nerezových kádích.
Nicolas Potel a Stéphane Aviron jsou již dlouhá léta společníky. Spojili jejich odborné znalosti a v roce 2000 dali vzniknout vínům v kraji Beaujolais. Stéphane, který zdědil bohaté rodinné zkušenosti, je v kraji Beaujolais specialistou na místní Crus, zatím co Nicolas exceluje ve výrobních a školících procesech těchto vín.
V nedávné době začali oba spolupracovat s vinaři z kraje Languedoc, a začali produkovat Cuvées nesoucí označení Vins de France. Jedná se o vína nabízející kvalitní senzorický výraz díky výjimečným klimatickým podmínkám kraje Languedoc, odbornosti Stéphana Aviron a Nicolase Potela, jakož i vskutku přívětivým cenám těchto vín.