Pommard 1er Cru rouge ,,Les Fremiers" 2017, Philippe Bouzereau, Bourgogne
Pommard 1er Cru rouge ,,Les Fremiers" 2017, Philippe Bouzereau, Bourgogne

Pommard 1er Cru rouge ,,Les Fremiers" 2017, Philippe Bouzereau, Bourgogne

Francie

Bourgogne

Philippe Bouzereau

100% Pinot Noir
Oslnivé víno se pyšní šatem hluboké kardinálské barvy, dekorované jemným oranžovým nádechem na disku. Lesk nádherného hávu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Intenzivní vůni komponují noty drobného červeného ovoce, v doprovodu tónu vyzrálé višně. Chuťový výraz je v první fázi poměrně uzavřený a pevný. Vývojovou etapu dominují jemné a vyzrálé taniny, obalené ovocným aroma. Finální pocity v ústech jsou obšírné, dokonale harmonické a jejich trvání je impozantní. Rok po roce se v senzorickém výrazu ušlechtilého vína snoubí mužnost terroiru Pommardu, ovocný půvab a elegance taninů.
Doporučujeme: Smyslné víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C až do let 2016-18. Lahodně doprovodí grilované hovězí žebro nebo filet s omáčkou s černým pepřem, marinované a následovně dušené srnčí filety s kořenovou zeleninou, červeným vínem a koňakem, jehněčí ragú a sýr Epoisse.

1 936 Kč

včetně DPH
Skladem 30 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Bourgogne

Philippe Bouzereau

100% Pinot Noir
Oslnivé víno se pyšní šatem hluboké kardinálské barvy, dekorované jemným oranžovým nádechem na disku. Lesk nádherného hávu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Intenzivní vůni komponují noty drobného červeného ovoce, v doprovodu tónu vyzrálé višně. Chuťový výraz je v první fázi poměrně uzavřený a pevný. Vývojovou etapu dominují jemné a vyzrálé taniny, obalené ovocným aroma. Finální pocity v ústech jsou obšírné, dokonale harmonické a jejich trvání je impozantní. Rok po roce se v senzorickém výrazu ušlechtilého vína snoubí mužnost terroiru Pommardu, ovocný půvab a elegance taninů.
Doporučujeme: Smyslné víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C až do let 2016-18. Lahodně doprovodí grilované hovězí žebro nebo filet s omáčkou s černým pepřem, marinované a následovně dušené srnčí filety s kořenovou zeleninou, červeným vínem a koňakem, jehněčí ragú a sýr Epoisse.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPhilippe Bouzereau
Archivace6 - 11 let
Ročník2017
Obsah0,75 l
PodoblastPommard

Ověřeno našimi zákazníky

92 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 128 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Velký výběr za velmi přijatelné ceny. O žádné nevím."

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 1 dnem

Další informace

Apelace: Pommard 1er Cru A.O.C.

Parcela „Les Fremiers“ má rozlohu 1,65ha a rozkládá se jižně od obce Pommard a sousedí s vinicemi obce Volnay. Název parcely souvisí se jménem Fremyer, což ve staré francouzštině znamená „pevný a solidní.“

Ručně sklízené hrozny jsou zbavené třapin a zpracovávané v betonových nebo ocelových kádích. Před fermentační macerace trvá 3-6 dní, na teplotě 13°C a alkoholová fermentace probíhá na teplotách 33°-34°C. Kvašení jablečně mléčné probíhá během školící periody vína (12 měsíců) v dobových sudech (228L), z 10-15% nových.

Viniční usedlost Philips Bouzereau je rodinné vinařství s dlouholetou tradicí burgundských vinařů.
Philippe se svojí manželkou sídlí v obci Meursault, v sousedství Château de Cîteaux, jehož vinohrad je jejich rodinným vlastnictvím, které převzal po otci. Byl to právě otec, kdo pamatující Clos de Cîteaux, vysázel nový vinohrad. To se událo poté, co původní vinohrad byl zničen phyloxerou ve druhé polovině 18. století U svého otce se Philippe učil vinohradnickému umění, další stáže absolvoval v kraji Beaujolais i v Austrálii.
V současnosti vlastní celkově 15ha vinic, v apelacích od Aloxe Corton na severu, až po Santenay na jihu a skládající mozaiku 20 Crus, z tradičních odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Všechna vína jsou vyprodukována a vyškolena s ohledem na specifičnost každého terroiru, na kterém se hrozny urodily.
Philippe dodržuje na svých vinohradech vztah k přírodě, provádí orbu oproti chemickému ničení plevele, používá výhradně organická hnojiva, řídí se harmonií v přírodě jak na vinohradech, tak v jejich okolí. Produkuje impozantní vína červená, delikátní i smyslná vína bílá a podmanivě svůdný Crémant de Bourgogne.
Vinohrady této apelace se nacházejí v údolí, které z Côtes de Beaune ústí do podoblasti Hautes Côtes de Beaune, nedaleko města Autun. Vinná réva se zde pěstovala již v období Galo-římském a později byly vinohrady vlastnictvím kláštera v Cluny. Námi nabízené víno pochází z vinohradu patřící vinaři Philippovi Bouzereau, který sídlí v centru vesnice Meursault, v Château de Cîteaux, kde jsou hrozny zpracovány.
Apelace Auxey Duresse vznikla v roce 1937.
Vinohrad je orientovaný jihovýchodně, v sousedství obcí Meursault a Puligny – ráje burgundských bílých vín. Hlavní část půdní skladby tvoří rozdílní druhy opuk a vápence. Philippe Bouzereau Junior, se stará o vínařství své rodiny na ploše 37 akrů na pozemku Chateau de Citeaux od roku 2006. Pěstuje se zde především bílé víno od Santenay až po Corton.
V období 2001 – 2012 kvašení vín probíhalo za pomoci kultivovaných kvasnic, a však od sklizně v roce 2013 se Bouzereau vrací zpět k původnímu kvašení tzv. malolaktalické, spontánní kvašení. Pro kvašení je využíváno 20 až 25 % nových dubových sudů.
Vína z oblasti Chassagne vynikají harmonií květin, jablek, broskvových tónů. V Meursault Grands Charrons je to pak textura medu a broskví. V oblast Meursault Viex Clos vyniká strukturovaná vůně lipového květu a dochuť jablek a minerálů. Auxey – Duresses je atraktivní pro jemnou chuť třešní, malin obohacenou dochuť koření.

Teurons (což znamená ve staro francouzštině: „zaoblené pozemky“, ale také „ pozemky nacházející se výše, na temeni svahu“) je jedno z nejprestižnějších „climats“ (místní označení pro Cru), ležících v burgundské podoblasti Côtes de Beaune.
Víno vznikalo ve výrobním sklepě vinařského domu Philippe Bouzereau, který sídlí v srdci vesnice Meursault, v Château de Cîteaux. Jeho elegantní a smyslný senzorický výraz z něj činí Cru, které dokonale reprezentuje mezinárodně renomovanou viniční oblast. Vinohrad je situován směrem jižním a východním a jeho půdy tvoří jíly a vápence. Oblázky vápence se nacházejí i hluboko pod povrchem, což umožňuje dokonalou drenáž.

Podobné produkty

302 Kč
3 311 Kč
3 311 Kč
r. 2004 · 0,75 l ·Skladem 14 Ks
3 152 Kč
3 152 Kč
r. 2004 · 0,75l ·Skladem 68 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů