Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2021, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2021, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2021, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Šat líbezného vína je ověnčen zářivou, rubínovou barvou, dekorovanou jemně nafialovělým odstínem na disku. Klimatické podmínky ročníku 2021 byly poznamenané deštivě homogenními periodami hlavně na jaře, ale částečně i v podzimním období, pro je taninová struktura chuťového výrazu jemnější a aromatický výraz je komponovaný hlavně z not červeného ovoce jako je světlá třešeň nebo raná jahoda. Finální pocity v ústech jsou dokonale harmonické, svěží, s delikátní minerální slaností a středně dlouhé trvání aromatické intenzity dominují ovocné tóny třešně a vyzrálé višně.
Doporučujeme: Elegantní, půvabné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C až do roku 2027. Lahodně doprovodí grilovaný hovězí roštěnec, pečené prsíčko divoké kachny na víně, nadívané holoubě s jarní zeleninou a sýry jako Coulommiers nebo Brie de Meau.

1 311 Kč

včetně DPH
Skladem 45 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Šat líbezného vína je ověnčen zářivou, rubínovou barvou, dekorovanou jemně nafialovělým odstínem na disku. Klimatické podmínky ročníku 2021 byly poznamenané deštivě homogenními periodami hlavně na jaře, ale částečně i v podzimním období, pro je taninová struktura chuťového výrazu jemnější a aromatický výraz je komponovaný hlavně z not červeného ovoce jako je světlá třešeň nebo raná jahoda. Finální pocity v ústech jsou dokonale harmonické, svěží, s delikátní minerální slaností a středně dlouhé trvání aromatické intenzity dominují ovocné tóny třešně a vyzrálé višně.
Doporučujeme: Elegantní, půvabné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C až do roku 2027. Lahodně doprovodí grilovaný hovězí roštěnec, pečené prsíčko divoké kachny na víně, nadívané holoubě s jarní zeleninou a sýry jako Coulommiers nebo Brie de Meau.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPascal Prunier-Bonheur à Meursault
Archivace4 - 6 let
Ročník2021
Obsah0,75 l
PodoblastAuxey

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 126 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"rychlé vyřízení"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlost vyrizeni objednavky Velky vyber"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Velký výběr za velmi přijatelné ceny. O žádné nevím."

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 12 dny

Další informace

Apelace: Auxey-Duresses 1er Cru A.O.C.

Klasifikace: Premier Cru

Parcela, rodiště skvělého vína, je vlastnictvím Pascala Prunier. Její rozloha je 47ha a 40 arů a je orientována jižně. Půdní skladbu tvoří jíly i vápence. Stáří viničních keřů je 75 let a maximální hektarový výnos je 40hl.

Všechny tyto faktory dodávají vínu rovnováhu, schopnost pozitivního vývoje a perspektivu typického senzorického výrazu vzácných burgundských vín.

Vyzrálé hrozny jsou dopraveny do výrobního sklepa a umístěny do kádí, kde jsou, za studena, z části vyluhovány. Po třech až osmi dnech je teplota obsahu kádí progresivně zvyšována až na 32°C, proběhne alkoholové kvašení a vyluhováni je dokončeno. Obě tyto výrobní etapy trvají 15 až 19 dní.

Školení vína trvá 15 měsíců v dubových sudech (228L) z 20% nových, které víno obohacují, aniž by zastřely jeho originální charakter.

Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:

Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.

Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:

Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault

..a z několika dalších.

 Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.

Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)

                   Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína

                   Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.

Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.

V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.

Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.

Podobné produkty

302 Kč
3 311 Kč
3 311 Kč
r. 2004 · 0,75 l ·Skladem 16 Ks
3 152 Kč
3 152 Kč
r. 2004 · 0,75l ·Skladem 68 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů