Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Château Pavie 2018, Saint Emilión Grand Cru A.O.C.
Château Pavie 2018, Saint Emilión Grand Cru A.O.C.

Château Pavie 2018, Saint Emilión Grand Cru A.O.C.

Francie

Saint Emilion

Chateau Pavie

60% Merlot
22% Cabernet Franc
18% Cabernet Sauvignon
Oděv úchvatného vína se pyšní intenzivní, hlubokou purpurovou barvou, charakterizující ročník 2018 a kterou dekorují namodralé odstíny. Ovocnou a koncentrovanou vůni komponují noty černého rybízu a borůvek, doprovázené tónem ušlechtilého dřeva. První přivonění připomene lékořici a dým z dřevěného uhlí. Patrná nota tmavých květů, charakterizující mládí vína, je typická pro náhorní plošinu vinohradu. První dotyk vína v ústech je upřímný. Vývojová etapa je sestavená z ušlechtilých taninů, v harmonii s výraznou svěžestí, a acidofilní hbitostí. Výraz dřevnatosti je dobře integrovaný do vývojové etapy. Je jisté, že postupně se zjemní, zaoblí se a bude harmonicky integrován do celku. Finále senzorického výrazu je lahodné, svěží, opulentní a dlouze trvající. Výborný ročník velkolepého vína je svěží, vyrovnaný, demonstrující dokonalou harmonii, umocněnou svěží a deliktní školící periodou. Okouzlující, smyslné, ohromující víno!
Doporučujeme: Jedinečné víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C, až do let 2040-50. Bude se skvěle snoubit s pečenou jehněčí kýtou a bílými fazolemi, jehněčím karé na hříbkách, hovězím filetem s houbami na smetaně, králíkem na sušených švestkách a se sýry jako je ovčí sýr z opatství Belloc (Baskitsko), Cantal, Salers, nebo vyzrálý Rocamadour.

12 601 Kč

včetně DPH
Skladem 6 ks

Francie

Saint Emilion

Chateau Pavie

60% Merlot
22% Cabernet Franc
18% Cabernet Sauvignon
Oděv úchvatného vína se pyšní intenzivní, hlubokou purpurovou barvou, charakterizující ročník 2018 a kterou dekorují namodralé odstíny. Ovocnou a koncentrovanou vůni komponují noty černého rybízu a borůvek, doprovázené tónem ušlechtilého dřeva. První přivonění připomene lékořici a dým z dřevěného uhlí. Patrná nota tmavých květů, charakterizující mládí vína, je typická pro náhorní plošinu vinohradu. První dotyk vína v ústech je upřímný. Vývojová etapa je sestavená z ušlechtilých taninů, v harmonii s výraznou svěžestí, a acidofilní hbitostí. Výraz dřevnatosti je dobře integrovaný do vývojové etapy. Je jisté, že postupně se zjemní, zaoblí se a bude harmonicky integrován do celku. Finále senzorického výrazu je lahodné, svěží, opulentní a dlouze trvající. Výborný ročník velkolepého vína je svěží, vyrovnaný, demonstrující dokonalou harmonii, umocněnou svěží a deliktní školící periodou. Okouzlující, smyslné, ohromující víno!
Doporučujeme: Jedinečné víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C, až do let 2040-50. Bude se skvěle snoubit s pečenou jehněčí kýtou a bílými fazolemi, jehněčím karé na hříbkách, hovězím filetem s houbami na smetaně, králíkem na sušených švestkách a se sýry jako je ovčí sýr z opatství Belloc (Baskitsko), Cantal, Salers, nebo vyzrálý Rocamadour.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau Pavie
Archivace12 - 30 let
Ročník2018
Obsah0,75 l

Další informace

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „A“ v klasifikaci z roku 2012

Alkoholová fermentace a doba macerace probíhala po dobu 38 dní v termicky regulovaných dubových kádích a víno bylo školeno v dubových barriques, z 80% nových a z 20% jednoročních.

Vinohrad Château Pavie má rozlohu 37ha a je orientovaný na jih. Průměrné stáří viničních keřů je 43 let.

Vinohrad je rozčleněn na 3 části:
 Náhorní vápencová plošina, jejíž půdu tvoří na povrchu bílý vápenec a podloží je z vápence z ulit mořských živočichů.

Svah, jehož horní půdu tvoří hnědý vápenec na podloží jílově vápencovém a část vinohradu pod svahem, kde jsou jednotlivé vrstvy tmavého vápence na vrstvě říčního písku a spodní vrstvy jílových písků i podloží jílově vápencové

Historie: Již v době Antiky byla usedlost známá pro svůj ovocný sad a hlavně produkci broskve Pavie, která dala i jméno budoucímu vinařství.
To vzniklo z několika malých viničních statků, které vlastnil Ferdinand Bouffard, a které sloučil v 19. století Albert Port. Zámecké stavení datuje ze stejné doby. Když byl zámek a vinohrad majetkem Alexandra Valette a jeho potomků, bylo víno z Château Pavie zařazeno do klasifikace vín Saint Emilionu, v roce 1955, mezi 1ers Grands Crus Classés „B“.

Od roku 1998, kdy koupil tuto významnou viniční usedlost Gérard Perse, se výraz a kvalita vína stále zdokonaluje.
Proto není divu, že Château Pavie, při reaktualizaci klasifikace vín Saint Emilionu, v roce 2012, dosahuje na její vrchol. Řadí se po bok slavných vín- Angelus, Ausone, Cheval Blanc – a rozšiřuje tuto trojici na čtveřici 1ers Grands Crus Classés „A“.

Podobné produkty

14 575 Kč
14 575 Kč
r. 2012 · 0,75 l · Skladem 5 Ks
13 401 Kč
13 401 Kč
r. 2017 · 0,75 l · Skladem 12 Ks
24 690 Kč
24 690 Kč
r. 1970 · 1,5 l · Skladem 1 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů