Apelace: Margaux A.O.C.
Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Přívětivé klimatické podmínky daly hrozen výborné kvality. Hektarový výnos byl poměrně nízký. Konstituce hroznů byla atypická, a proto bylo nutné přizpůsobit výrobní technologie. Alkoholová fermentace proběhla na teplotách o 4°-5°C nižší než obvykle, tak aby bylo možno co nejlépe uchovat odrůdové vůně a taninovou strukturu.
HISTORIE CHATEAU CANTENAC BROWN:
Na počátku 19. Století přímo v roce 1855 John Lewis Brown se rozhodl ve městě Cantenac postavit usedlost v podobě anglického renesančního hradu. Jeho inspirací byla doba Tudorovců a především jeho skotské kořeny, které si chtěl nadále připomínat.
Za své doby dosáhl velkých úspěchů a vždy bude spojován s označením Grand Cru Classé.
Jeho tvorbu převzal jeho syn John Lewis Brown. Později byl majetek v roce 1843 prodán panu Gromardu, který patřil mezi nejlepší obchodníky, bankéře a majitele významných usedlostí v Médocu. Od roku 2006 vlastní usedlost rodina Simon Halabi, která dává nový podnět pro označení Grand Cru a přináší nové ambice jak zvýšit úroveň jejich práce.
Směr Château Cantenac-Brown je svěřen José Sanfins, který pokračuje v rozvoji a ambicích jak více zlepšit práci celého vinařství. Ambiciózní José pracuje v souladu s terroirem, respektuje půdu, vinou révu i celé okolí. Vinice se obhospodařují šetrným způsobem k okolí a životnímu prostředí. Vše je prováděno s přihlédnutím na rovnováhu mezi lidmi a přírodou. Více než 400 000 keřů vinné révy jsou každoročně kontrolovány. Jsou prováděny šetrné průřezy, aby réva mohla plně vyživovat jen ty nejvhodnější hrozny. Sběr se provádí ručně. Tato velká pozornost na detail a přírodu vede k jasné výnosnosti kvalitních vín. Nejlepší vína jsou dávána přírodou a tento idealismus ctí celé vinařství.