Chateau Escot AOC 2018, Medoc - KARTON
Chateau Escot AOC 2018, Medoc - KARTON

Chateau Escot AOC 2018, Medoc - KARTON

Francie

Médoc A.O.C.

Chateau Escot

48% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
2% Petit Verdot
Okouzlující víno je oděno do zářivého subtilně rubínového šatu, ověnčeného nafialovělým nádechem. Lesk šatu je vysoký a viskozita je bohatá. Koncentrovaná vůně, komponována z delikátních not červeného a černého ovoce je půvabně vábná. Chuťový výraz je svěží a šarmantní. Jeho intenzita je středně výrazná, ale kostra taninů je pevná, výrazově bez agresivity. Finální fáze je harmonická, lahodná, elegantní a působí radostně. Průměrně dlouze trvající ústní aroma je delikátní, svěží, sestavené zvláště z not tmavého peckovitého ovoce.
Melodické víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2028 - 33. Harmonicky doprovodí grilované jehněčí kotletky na aromatech, grilovaný hovězí filet s houbovým ragú, pečenou drůbež a telecí maso se smetanovou omáčkou, vepřovou panenku na červeném víně a sýry jako Carré de l´Est, Coulommiers, mladý Brie krémový kozí sýr nebo Ementál a Comté.

566 Kč

včetně DPH
Skladem 371 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Médoc A.O.C.

Chateau Escot

48% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
2% Petit Verdot
Okouzlující víno je oděno do zářivého subtilně rubínového šatu, ověnčeného nafialovělým nádechem. Lesk šatu je vysoký a viskozita je bohatá. Koncentrovaná vůně, komponována z delikátních not červeného a černého ovoce je půvabně vábná. Chuťový výraz je svěží a šarmantní. Jeho intenzita je středně výrazná, ale kostra taninů je pevná, výrazově bez agresivity. Finální fáze je harmonická, lahodná, elegantní a působí radostně. Průměrně dlouze trvající ústní aroma je delikátní, svěží, sestavené zvláště z not tmavého peckovitého ovoce.
Melodické víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C, až do let 2028 - 33. Harmonicky doprovodí grilované jehněčí kotletky na aromatech, grilovaný hovězí filet s houbovým ragú, pečenou drůbež a telecí maso se smetanovou omáčkou, vepřovou panenku na červeném víně a sýry jako Carré de l´Est, Coulommiers, mladý Brie krémový kozí sýr nebo Ementál a Comté.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMédoc
VinařstvíChateau Escot
Archivace3 - 15 let
Ročník2018
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 129 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

Další informace

Klasifikace: Cru Bourgeois

Vinohrady Château Escot, se rozkládají na poloviční cestě mezi Atlantickým oceánem a ústím řeky Gironde, kde plně využívají specifického terroiru kraje Médoc. Lokální kombinace vody, půdy, vzduchu a slunečního svitu zásadně ovlivňuje zrod a charakter skvělého vína Château Escot , Cru Bourgeois, jakož i dalších Cuvées produkovaných na této viniční usedlosti.

Tři rozdílné úseky skládají zámecký vinohrad, o současné rozloze více jak dvacet hektarů. Jednotlivé parcely na těchto úsecích mají specifickou půdní skladbu – jíly, vápence, štěrky, písky -  a mikroklimatické podmínky.

Odrůdovou výsadbu tvoří Merlot, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot a průměrné stáří keřů je 40 let.

V roce 2020 byla osázena jedno hektarová parcela bílými odrůdami Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris a Sémillon.

Všechny půdní a klimatické podmínky zámeckých vinohradů podporují pozitivní vývoj viničních keřů, vyzrávání jejich plodů a konečně aromatickou intenzitu a komplexitu senzorického výrazu urozených vín.

Základní výrobní postupy: Ručně i mechanicky sklizené hrozny jsou z každé parcely zpracovány jednotlivě.

V první etapě jsou macerovány za studena (10°C), což oddálí začátek alkoholové fermentace a umožňuje bohatou extrakci primárních aromatických látek.

Endogenní, přesně selektované kvasinky, provedou alkoholovou fermentaci, při ideální teplotě 28°C, která je co nejpřesněji udržovaná, při výchylce maximálně 2-3 °C. To významně přispívá k finální kvalitě vína.

Alkoholová fermentace, která navazuje na maceraci, probíhá jak v termicky regulovaných kádích, tak i, pro část sklizně, v nových dubových sudech o obsahu 500L. Po dokončení je oddělen samotok od zbytku slupek, které jsou s pečlivostí vylisovány (aniž by byla rozdrcena zrníčka) a je získáno, vzhledem k samotoku, jen malé množství lisovaného vína, bohatého na ušlechtilé taniny.

Jak u samotoku, tak i u vína lisovaného, proběhne jablečně mléčná fermentace (100%) a vína jsou školena v dubových bordeauxských barriques (225L) nejvyšší kvality, z 30% nových, po dobu odpovídající struktury vín z jednotlivých ročníků.

Po dokončení jablečně mléčné fermentace a vyškolení jednotlivých vín, rozhodne vysoce odborná ochutnávka, o sestavení jak hlavního cuvée Château ESCOT Cru Bourgeois, tak i svůdně svěžího cuvée Forêt d´Escot.

Každému ročníku vína, zrozenému na Château ESCOT, je věnována nejvyšší profesní odbornost, za použití nejmodernějších technologií a nejnovějších poznatků z enologie.   

Krátká historie viniční usedlosti: Místo, na kterém se nachází Château Escot a jeho pozemky, bylo osídleno již v době gallo-římské. Úrodná půda a mnohé archeologické nálezy, jsou toho důkazem.

Samotný název ESCOT má původ ve středověku. Označoval výběrčího daní a jedním z nich byl i tehdejší majitelem usedlosti.

 Château Escot patří k nejstarším místním vinařstvím, neboť vinná réva se zde pěstuji již déle jak 150 let.

V roce 1858 místní hodnostář a velký milovník vína, Monsieur d´Armailhac, cituje Château Escot mezi ostatními víny nesoucí označení CRU BOURGEOIS, což je nezpochybnitelná známka kvality a označení pro skvělá vína. V roce 1932 Zemědělská a obchodní komora pro region Bordeaux poprvé publikuje oficiální klasifikaci vín Cru Bourgeois a jejíchž součástí je, samozřejmě, i Château Escot.

O devadesát let později, po mnoha peripetiích a řadě rozdílných majitelů, se stala vlastníkem viniční usedlosti společnost z České republiky, díky které label Cru Bourgeois stále zdobí etiketu zámeckého vína.

 Vysoká odbornost a úsilí vinohradníka - sklepmistra Nicolase Martina, jakož i všech jeho spolupracovníků je zárukou, že skvělé víno vždy okouzlí milovníky vznešených vín a významné označení z jeho etikety nikdy nezmizí.

Podobné produkty

546 Kč
546 Kč
r. 2015 · 0,75 l ·Skladem 486 Ks
546 Kč
546 Kč
r. 2014 · 0,75 l ·Skladem 212 Ks
17 112 Kč
17 112 Kč
r. 1961 · 0,75 l ·Skladem 1 Ks
546 Kč
546 Kč
r. 2012 · 0,75 l ·Skladem 189 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů