Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Meursault ,,Les Clous" blanc 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
Meursault ,,Les Clous" blanc 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Meursault ,,Les Clous" blanc 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Chardonnay
Šat okouzlujícího vína zdobí zářivá a jiskrná barva zlata. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. První přivonění je bohaté na vůně květů a připomíná i tóny vyzrálého hroznu. Vývojovou etapu přímého olfaktorického výrazu komponují hlavně noty perníku a citrusových plodů, doprovázené subtilním tónem medu. Chuťový výraz je obšírný, bez přílišné tělnatosti, a podmanivý dokonalou harmonií hebkosti a svěžesti.
Doporučujeme: Elegantní víno vychutnávejte nyní a až do roku 2025, vždy na teplotě 11°-12°C. Je ideální společníkem bílého masa a ryb v úpravě se smetanovou omáčkou, pokrmů z orientálních kuchyní, ale i s krémovými polévkami z žampionů nebo z Foie Gras.

1 363 Kč

včetně DPH
Skladem 29 ks

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Chardonnay
Šat okouzlujícího vína zdobí zářivá a jiskrná barva zlata. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. První přivonění je bohaté na vůně květů a připomíná i tóny vyzrálého hroznu. Vývojovou etapu přímého olfaktorického výrazu komponují hlavně noty perníku a citrusových plodů, doprovázené subtilním tónem medu. Chuťový výraz je obšírný, bez přílišné tělnatosti, a podmanivý dokonalou harmonií hebkosti a svěžesti.
Doporučujeme: Elegantní víno vychutnávejte nyní a až do roku 2025, vždy na teplotě 11°-12°C. Je ideální společníkem bílého masa a ryb v úpravě se smetanovou omáčkou, pokrmů z orientálních kuchyní, ale i s krémovými polévkami z žampionů nebo z Foie Gras.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPascal Prunier-Bonheur à Meursault
Archivace3 - 8 let
Ročník2017
Obsah0,75 l
PodoblastMeursault

Další informace

Apelace: Meursault A.O.C.

Vinohradní parcela se rozkládá na půdě obsahující bohatou žílu opuky a značné množství jílu.

Rozkládá se nad vinohradem, kde se rodí 1er Cru „Casse Tête“ a je orientována na jihovýchod.

To umožňuje využívat sluneční svit od úsvitu až do poledne, což je příznivý faktor k uchování minerální bohatosti terroiru.

Výrobní a školící postupy: Vyzrálé a sklizené hrozny jsou dopraveny do výrobního sklepa a ihned lisovány. Získaný mošt odkalovaný sedimentací po dobu 18-24 hodin a následovně je přečerpán do sudů (228L), kde proběhnou jednotlivé fermentační etapy.

Víno je školeno rovněž v dubových sudech (228L – „pièce“), z nichž je 22% nových. Po dokončení školení, které trvá 14 měsíců, je víno stáčeno do lahví na viniční usedlosti.

Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:

Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.

Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:

Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault

..a z několika dalších.

 Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.

Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)

                   Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína

                   Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.

Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.

V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.

Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.

Podobné produkty

966 Kč
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů