Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
  • Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
  • Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Zářivý šat osobitého vína, okrášlený tmavě rubínovou barvou, má vysoký lesk a bohatou viskozitu. Výrazná vůně nabízí podmanivé noty ovocné marmelády. V mládí vína v ní dominuje nota třešně, následovně ji přehluší tóny podzimního mlází a vyzrálé ostružiny. Finální senzorický výraz má dlouhé trvání, je svůdný a dokonale harmonický.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do roku 2025. Je ideálním společníkem burgundských kulinárních specialit: dušeného hovězího po Burgundsku (na víně a kořenové zelenině), sázených vajec v červeném víně a vyzrálého Camembertu z nepasterizovaného mléka nebo místního Epoisse.

767 Kč

včetně DPH
Skladem 70 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Zářivý šat osobitého vína, okrášlený tmavě rubínovou barvou, má vysoký lesk a bohatou viskozitu. Výrazná vůně nabízí podmanivé noty ovocné marmelády. V mládí vína v ní dominuje nota třešně, následovně ji přehluší tóny podzimního mlází a vyzrálé ostružiny. Finální senzorický výraz má dlouhé trvání, je svůdný a dokonale harmonický.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do roku 2025. Je ideálním společníkem burgundských kulinárních specialit: dušeného hovězího po Burgundsku (na víně a kořenové zelenině), sázených vajec v červeném víně a vyzrálého Camembertu z nepasterizovaného mléka nebo místního Epoisse.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPascal Prunier-Bonheur à Meursault
Archivace4 - 8 let
Ročník2017
Obsah0,75 l
PodoblastBeaune

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

Další informace

Apelace: Beaune A.O.C.

Vinohrad - majetek  Pascala Prunier – je orientovaný na jihovýchod. Sousedí s parcelami v apelaci 1ers Crus a stáří viničních hlav je 50 let.  Hektarový výnos představuje 40hl.

Sklizené hrozny jsou všechny odtřapené, vložené do kádí a zchlazené. Po tří až pětidenní před fermentační fázi za studena, kdy jsou získány žádoucí aromatické substance, je teplota kádí zvýšená na 30°-32°C, čímž se vyluhuje barvivo a probíhá alkoholová fermentace.

Víno je školeno po dobu 15 měsíců v sudech (228L), z 15% nových, což vínu umocní tělnatý výraz.

Stáčení vína do lahví se provádí – po jeho lehké filtraci – v sídle viniční usedlosti.

Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:

Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.

Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:

Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault

..a z několika dalších.

 Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.

Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)

                   Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína

                   Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.

Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.

V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.

Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.

Podobné produkty

982 Kč
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů