Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
  • Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
  • Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Beaune ,,Les Bons Feuvres" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Zářivý šat osobitého vína, okrášlený tmavě rubínovou barvou, má vysoký lesk a bohatou viskozitu. Výrazná vůně nabízí podmanivé noty ovocné marmelády. V mládí vína v ní dominuje nota třešně, následovně ji přehluší tóny podzimního mlází a vyzrálé ostružiny. Finální senzorický výraz má dlouhé trvání, je svůdný a dokonale harmonický.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do roku 2025. Je ideálním společníkem burgundských kulinárních specialit: dušeného hovězího po Burgundsku (na víně a kořenové zelenině), sázených vajec v červeném víně a vyzrálého Camembertu z nepasterizovaného mléka nebo místního Epoisse.

767 Kč

včetně DPH
Skladem 77 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Zářivý šat osobitého vína, okrášlený tmavě rubínovou barvou, má vysoký lesk a bohatou viskozitu. Výrazná vůně nabízí podmanivé noty ovocné marmelády. V mládí vína v ní dominuje nota třešně, následovně ji přehluší tóny podzimního mlází a vyzrálé ostružiny. Finální senzorický výraz má dlouhé trvání, je svůdný a dokonale harmonický.
Doporučujeme: Podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C, až do roku 2025. Je ideálním společníkem burgundských kulinárních specialit: dušeného hovězího po Burgundsku (na víně a kořenové zelenině), sázených vajec v červeném víně a vyzrálého Camembertu z nepasterizovaného mléka nebo místního Epoisse.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPascal Prunier-Bonheur à Meursault
Archivace4 - 8 let
Ročník2017
Obsah0,75 l
PodoblastBeaune

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

Další informace

Apelace: Beaune A.O.C.

Vinohrad - majetek  Pascala Prunier – je orientovaný na jihovýchod. Sousedí s parcelami v apelaci 1ers Crus a stáří viničních hlav je 50 let.  Hektarový výnos představuje 40hl.

Sklizené hrozny jsou všechny odtřapené, vložené do kádí a zchlazené. Po tří až pětidenní před fermentační fázi za studena, kdy jsou získány žádoucí aromatické substance, je teplota kádí zvýšená na 30°-32°C, čímž se vyluhuje barvivo a probíhá alkoholová fermentace.

Víno je školeno po dobu 15 měsíců v sudech (228L), z 15% nových, což vínu umocní tělnatý výraz.

Stáčení vína do lahví se provádí – po jeho lehké filtraci – v sídle viniční usedlosti.

Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:

Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.

Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:

Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault

..a z několika dalších.

 Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.

Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)

                   Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína

                   Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.

Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.

V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.

Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.

Podobné produkty

982 Kč
982 Kč
r. 2017 · 0,75 l · Skladem 108 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů