Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2017, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Šat znamenitého červeného burgundského vína zdobí zářivá rubínová barva. Lesk oděvu je vysoký a viskozitu má bohatou. Typickou vůni komponuje dominující nota třešně, doprovázená drobnými tóny černého rybízu a jahody. Chuťový výraz, i přes mládí vína, se vyznačuje elegancí, ušlechtilostí a delikátní strukturou. Dlouze trvající ústní aroma dominují podmanivé tóny lékořice.
Doporučujeme: Svěží a vydatné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C nyní a až do let 2031-34. Příjemně doprovodí hovězí grilované maso, ale i v bohaté úpravě a s výraznější omáčkou, sýry Explorateur, Camembert nebo Epoisse a až víno lahvově, po několika letech vyzraje, bude lahodným společníkem i dezertů z černé čokolády.

982 Kč

včetně DPH
Skladem 136 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Šat znamenitého červeného burgundského vína zdobí zářivá rubínová barva. Lesk oděvu je vysoký a viskozitu má bohatou. Typickou vůni komponuje dominující nota třešně, doprovázená drobnými tóny černého rybízu a jahody. Chuťový výraz, i přes mládí vína, se vyznačuje elegancí, ušlechtilostí a delikátní strukturou. Dlouze trvající ústní aroma dominují podmanivé tóny lékořice.
Doporučujeme: Svěží a vydatné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C nyní a až do let 2031-34. Příjemně doprovodí hovězí grilované maso, ale i v bohaté úpravě a s výraznější omáčkou, sýry Explorateur, Camembert nebo Epoisse a až víno lahvově, po několika letech vyzraje, bude lahodným společníkem i dezertů z černé čokolády.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPascal Prunier-Bonheur à Meursault
Archivace5 - 15 let
Ročník2017
Obsah0,75 l
PodoblastAuxey

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 12 dny

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 29 dny

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 28 dny

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 7 dny

Další informace

Apelace: Auxey-Duresses 1er Cru A.O.C.

Klasifikace: Premier Cru

Parcela, rodiště skvělého vína, je vlastnictvím Pascala Prunier. Její rozloha je 47ha a 40 arů a je orientována jižně. Půdní skladbu tvoří jíly i vápence. Stáří viničních keřů je 75 let a maximální hektarový výnos je 40hl.

Všechny tyto faktory dodávají vínu rovnováhu, schopnost pozitivního vývoje a perspektivu typického senzorického výrazu vzácných burgundských vín.

Vyzrálé hrozny jsou dopraveny do výrobního sklepa a umístěny do kádí, kde jsou, za studena, z části vyluhovány. Po třech až osmi dnech je teplota obsahu kádí progresivně zvyšována až na 32°C, proběhne alkoholové kvašení a vyluhováni je dokončeno. Obě tyto výrobní etapy trvají 15 až 19 dní.

Školení vína trvá 15 měsíců v dubových sudech (228L) z 20% nových, které víno obohacují, aniž by zastřely jeho originální charakter.

Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:

Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.

Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:

Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault

..a z několika dalších.

 Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.

Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)

                   Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína

                   Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.

Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.

V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.

Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.

Podobné produkty

767 Kč
767 Kč
r. 2017 · 0,75 l · Skladem 97 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů