Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Amarone della Valpolicella 2017 Classico, DOCG, Capitel de Roari
Amarone della Valpolicella 2017 Classico, DOCG, Capitel de Roari

Amarone della Valpolicella 2017 Classico, DOCG, Capitel de Roari

Itálie

Veneto

Luigi Righetti

80% Corvina
15% Rondinella
5% Molinara
Šat vína má hlubokou rubínovou barvu, na hladině obohacenou o jemný cihlový odstín. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Intenzivní vůni charakterizují tóny přezrálé černé třešně, fialky, pryskyřice a piniové kůry. V ústech je výraz vína tělnatý, sametově hladký, ovocně svěží. Pevné třísloviny tvoří masivní kostru vína a finální chuťový pocit je lahodně harmonický. Ústní aroma dominují elegantní noty mléčné čokolády, kávy mokka, sušených bylin a směsi koření. Jedinečné víno vychutnávejte již tento podzim a na teplotě 16°-17°C.
Bude dokonalým společníkem výrazným pokrmům z hovězího masa, jehněčí pečené kýty ochucené tymiánem, nebo bohaté úpravy spárkaté zvěřiny. Telecí ragú se zeleninou, lasagne s janovským pestem, kachní prsíčka na portském víně, sýr Pecorino.

777 Kč

včetně DPH
Skladem 296 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Itálie

Veneto

Luigi Righetti

80% Corvina
15% Rondinella
5% Molinara
Šat vína má hlubokou rubínovou barvu, na hladině obohacenou o jemný cihlový odstín. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Intenzivní vůni charakterizují tóny přezrálé černé třešně, fialky, pryskyřice a piniové kůry. V ústech je výraz vína tělnatý, sametově hladký, ovocně svěží. Pevné třísloviny tvoří masivní kostru vína a finální chuťový pocit je lahodně harmonický. Ústní aroma dominují elegantní noty mléčné čokolády, kávy mokka, sušených bylin a směsi koření. Jedinečné víno vychutnávejte již tento podzim a na teplotě 16°-17°C.
Bude dokonalým společníkem výrazným pokrmům z hovězího masa, jehněčí pečené kýty ochucené tymiánem, nebo bohaté úpravy spárkaté zvěřiny. Telecí ragú se zeleninou, lasagne s janovským pestem, kachní prsíčka na portském víně, sýr Pecorino.

Parametry

ZeměItálie
OblastVeneto
VinařstvíLuigi Righetti
Archivace10 - 20 let
Ročník2017
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 76 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"jsem stoura, ale zatim jsem nic nenasel ;)"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"naprosto profesionalni pristup a velmi rychle zpracovani objednavky!"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlost a surové doručení"

Ověřeno zákazníky před 6 měsíci

"Rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"rychlé vyřízení objednávky zajímavá nabídka"

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Přijemné jednání, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 2 měsíci

"nakupoval jsem opakovane a opakovane a jsem velmi spokojen"

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Rychlé vyřízení objednávky Výhodné slevy u 6 lahví"

Ověřeno zákazníky před 2 měsíci

"Nemohu si stěžovat, objednával jsem poprvé. Jinak rychlé jednání."

Ověřeno zákazníky před 2 měsíci

"Dobrá selekce excelentních vín."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

Další informace

Ve veronském dialektu „Roari“ znamená dub. Luigi Righetti nazval toto cuvée Amarone della Valpolicella podle dubů obklopujících jeho vinohradnické parcely. Ty se nacházejí v samém srdci apelace Valpolicella Classico, severozápadně od města Verony.

Rodinné vinařství Luis Righetti vzniklo před osmdesáti lety ve vísce Valgantara. Vinohrady náležící k vinařství a jejich unikátní terroir předávají základní surovině a následovně vínům kvalitu organoleptické struktury a komplexitu senzorického výrazu.

Hrozny zůstávají na viničních hlavách ještě nějaký čas po dozrání, což umožňuje jejich sesychání (hrozinkovatění). Následovně jsou dokonale zdravé a nepoškozené hrozny rozprostřeny na slámových rohožích, kde jejich koncentrace pokračuje po dobu tří až pěti měsíců (říjen – březen). Po ukončení celého procesu bobule ztrácejí 50% - 75% jejich objemu a získávají na koncentraci sušiny, cukrů i kyselin.
Během kvašení jsou hrozny macerované v moštu (a to i po dokončení alkoholové fermentace), po dobu 3 - 4 týdnů. Následující jablečně mléčné kvašení probíhá v dubových sudech většího objemu. Ve finál je víno školeno v dubových sudech o obsahu 50hl po dobu dvou let. Bohatě strukturované víno se v lahvi vyvíjí déle jak dvacet let.

Podobné produkty

161 Kč
161 Kč
r. 2019 · 0,75 l · Skladem 280 Ks
107 Kč
107 Kč
r. NV · 0,75 l · Skladem 2193 Ks
136 Kč
136 Kč
r. NV · 0,375 l · Skladem 641 Ks
278 Kč
278 Kč
r. NV · 0,75 l · Skladem 287 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů