Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorií článků
Vinařský slovník
Výběr Kategorií článků

H

HARMONICKÉ VÍNO

Víno obsahující všechny důležité složky, zejména kyseliny, třísloviny a cukry ve správném, harmonicky sladěném poměru.

HEBKÉ VÍNO

Víno v chuti zcela harmonické, vyrovnané, jemné, poněkud lehčí a měkčí než víno, které nazýváme tělnatým nebo sametovým.

HLOUBKA

Vztahuje se za prvé k hloubce vůně a chutě vína a za druhé k hloubce jeho zajímavosti.

HNILOBNÁ PŘÍCHUŤ

Vada vína způsobená lisováním moštu z nahnilých hroznů.

HOŘKNUTÍ VÍNA

Bakteriální choroba červeného vína. Nejprve se mění barva vína – víno je světlejší a postupně získává hnědavý nádech. Chuť je zpočátku fádní, později až odporně hořká. Víno se obvykle zakalí.

HOŘKOST

Tento projev kvality může být buď nepříjemným prvkem neodborně vyrobeného vína, nebo očekávaná charakteristika některé doposud plně nevyvinuté koncentrace chutí, které se však v průběhu zrání stanou bohatými a delikátními.

HROZNOVÁ CHUŤ

Víno se vyrábí z hroznů a musí tedy obsahovat 100% hroznové chuti, nebude však mít skutečně hroznové aroma, pokud použité hrozny nedosáhnou správné kombinace vyzrálosti a kyselosti.

HŘEBÍČEK

Často součást komplexního buketu vín kvašených nebo zrajících v dubu. Vůně hřebíčku je ve skutečnosti zapříčiněna eugenovou kyselinou, která vzniká během vypalování dubových sudů.

HYBRID

Kříženec dvou nebo více odrůd révy více než jednoho druhu.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů