Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorií článků
Vínopedie
Výběr Kategorií článků

Thibault Liger-Belair

HISTORIE : Od počátku 18.století bylo obdělávání půdy (zemědělství) a obchod s vínem je hlavním rodinným obchodním artiklem. Zakladateli C. Mareyem a Comtem Liger - Belairem bylo vinařství v Nuits Saint-Georges založeno roku 1720, následně roku 1923 vstoupilo na Lyonskou burzu a stalo se jedním z nejvýznamnějších velkoobchodníků s vínem z Burgundska. Díky kvalitě úrody a vína rodinný podnik vzkvétál a postupem času se stal dominantním distributorem burgundských vín jak do Francie, tak do celého světa.

1720 - Claude Marey, králův sekretář a starosta Nuits saint Georges, majitel vinic, založení velkoobchodu za účelem prodeje vlastních vysoce kvalitních vín.

1781 - Claude Philibert Marey, jeho syn, převzetí velkoobchodu

1804 - Claude Philibert Marey umírá, starosta Nuits Saint Georges. Jeho syn Guillaume Felix Marey přebírá podnik

1852 - Comte Loius Liger Belair, majitel vinic ve Vosne-Romaneé se synem se společně s G.F.Mareyem stali partnery a společně obchodovali pod jmény : C.MAREY a COMTE LIGER-BELAIR ET FILS SUCCESSEURS.

1869 - G.F.Marey umírá, Comte Loiuse Liger-Belair pokračuje sám v řízení velkoobchodu.

1878 - Comte Loius Liger-Belair umírá, velkoobchodu se ujímá jeho syn Comte Edgard Liger-Belair.

1906 - Comte Edgard Liger-Belair společně s třemi syny zakládá obchodní sdružení ,,Liger-Belair Et Fils Successeurs''.

1915 - Comte Edgard Liger-Belair umírá.

1949 - Felix Liger-Belair, syn Comte Edgarda se stává předsedou představenstva a jeho syn Xavier generálním ředitelem.

1982 - Xavier Liger-Belair umírá, prodej velkoobchodu. Stejného roku jeho syn Vincent podporován matkou přebírá rodinný majetek, restrukralizuje okruh působnosti firmy a reorganizuje způsob pěstování révy za pomoci tří vinařů z Cote De Nuits.

2001 a 2003 - Thibault Liger-Belair, Vincentův syn zakládá na starých rodinných vinicích Domain Thibault Liger-Belair a souběžně znovu zakládá velkoobchod s vínem : THIBAULT LIGER-BELAIR SUCCESSEURS Po šesti letech studia vinařství startuje Thibault svojí kariéru ve společnosti se zaměřením na komunikaci v oblasti obchodu s vínem sídlící v Paříži, kde přicází do styku a kde objevuje ta nejlepší světová vína. Po dvou letech přechází do společnosti (internetového velkoobchodu ,,Wine and Co'' a roku 2001 se Thibault Liger-Belair stává předsedou představenstva Domain Thibault Liger-Belair a plně se věnuje produkci vlastních vín.

ZASVĚDCENO KVALITĚ : ,,Každá z vinic je obdělávána jiným způsobem s ohledem na typ půdy a klimatické podmínky. Bohatost a různorodost naší půdy vyžaduje individuální přístup ke každé z vinic bez ohledu na zažitá pravidla nebo systematičnost pracovních postupů''. Prvotřídní kvality je dosaženo v první řadě díky pozornosti a péči o vinice. V Domaine jsou používány pouze organické postupy pěstování a obdělávání půdy, jenž jsou pod kontrolou ,,ECOCERTU''. Tento způsob pěstování je prvním krokem k dosažení požadované kvality, chtějí-li produkovat vína té nejvyšší kvality, aby se blíže seznámili s vývojovými cykly révy a dali jí v ten pravý čas co potřebuje. Sledují oblohu, roční období, měsíční a planetární cykly, což jim umožňuje dát vínu přesně to co potřebuje v ten pravý čas. Díky tomuto ohledu na vliv ,,NEBE'' na půdu jsou vytvořeny a celkový vývoj keře umožňuje přenesení toho nejlepšího ze země do hroznů.

ZRÁNÍ : Vína se ponechávají zrát po dobu 12-ti až 18-ti měsíců,to však závisí na druhu odrůdy a vlastnostech danného ročníku.

DŘEVĚNÉ SUDY : v Domaine zaměstnávají vlastní dva bednáře, mají velmi přísná kritéria na výběr dřeva zaměřená na jeho strukturu a původ.Dodržují tříletou periodu určenou pro vyschnutí sudů mezi použitím, což umožňuje dodat vínu delikátní a hedvábný nádech. Snaží se vyhnout tomu, aby se dřevitost a nebo příchuť vanilky přenesla do vína, dřevěné sudy slouží výhradně ke zrání, nikoli k obohacení jeho chuti. U vlastních vín nikdy nepoužívají více než 50% nových sudů a starší sudy nikdy nepoužívají více než 3x po sobě. Během procesu zrání víno nikterak nefiltrují aby nenarušili jeho strukturu a přírodní chuť.

DŮSLEDNÝ VÝBĚR : vyrábí také vína nepatřící přímo do vlastní produkce domaine, v těchto případech víno sklízí, následně jej zpracují a víno u nich zraje. Během roku s vinaři spolupracují, pomáhají jim měnit způsob obdělávání půdy tak, aby byl čistější a ohleduplnější, následně na přelomu června a července vinici převezmou a starají se o ni až do sklizně za použití vlastních metod a postupů. Následně vinařům nabídnou odkup celé úrody za cenu jejího maximálního možného výnosu, což nám dává svobodu v řízení její následné produkce. Snaží se o výnosy mezi 25-ti až 35-ti hl v závislosti na druhu révy.

VINICE V ČÍSLECH : CORTON ,,Les Renardes'' - 0,37ha révy osazené roku 1965 - vinice je situována v mírném svahu, kde tato réva roste po 40 let v kamenité půdě obsahující černý jíl. Tyto podmínky se podepisují ve vlastnostech vína, zejména na jeho rozmanitosti, bohaté chuti s fragmenty kůže, tmavých hroznů a jeho živočišnosti. CORTON ,,Les Rognets'' - 0,18ha révy osazené roku 1960 - vinice se nachází v pětistech metrech v severní části Corton Renardes, ve stejné výšce, kde je rozmanitá půda s velkým obsahem jílu a železné rudy, což dodává půdě její červenou barvu. Tyto vlastnosti půdy dodávají vínu větší pružnost a tvárnost nežli tomu je u vín jižního Cortonu.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů