Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorií článků
Vínopedie
Výběr Kategorií článků

Chateau FERRIERE

APPELLATION : Bergerac

CÉPAGES (odrůdy rév): Cabernet sauvignon 19%, Cabernet franc39% , Merlot 42%

Region ENTRE DEUX MERS se rozkládá mezi řekami Garonne (na jihu) a řekou Dorgogne (na severu), tyto řeky jsou ovlivňovány oceánem. S příchodem jarních přílivů se zde scházejí surfaři a sjíždějí ,,MASCARET'' což jsou vlny vytvořené přílivem a jdou proti toku řeky. Vinice jsou situovány na vrcholcích, kde jsou chráněny před četnými větry tvořícími se v kopcovité krajině. Díky četnému slunci je zde jílovitá půda, vhodná pro pěstování révy.

VINAŘSTVÍ CHATEAU FERRIERE:

Château FERRIERE má jednu z nejmenších vinic všech Grands Crus tříd v roce 1855. Panství se skládá z 18 hektarů vinic, které se nacházejí hlavně v samotném Margaux. Půda se skládá z vápencových štěrků z řeky Gironde. Velikost vinice v kombinaci s krásou oblasti dělá z Château FERRIERE vzácné a vysoce ceněné víno.

Chateau je pojmenován podle jeho zakladatele, Gabriela Ferriere, který byl královský vinař v Bordeaux a důstojník královských lovců v polovině 18. století. V roce 1855 se vína z Château FERRIERE umístila třetí v Medoc klasifikaci. Panství zůstalo v rukou rodu Ferriere až do roku 1914, kdy byl prodán Armandovi Feuillerat, majiteli zámku de Terme, další Grand Cru Classé Margaux. V roce 1952, Alexis Lichine převzal správu majetku a vína jsou vinifikovány na zámku Lascombes.

V roce 1988 se rodina VILLARS koupila vinice a zámek, ale až v roce 1992 skončil předešlý dlouhodobý pronájem. Rodina pak převzala vedení vinice a vinařství a snažila se přivést tento poklad opět na světlo. Výzva byla obrovská. Větší renovace byly provedeny v roce 2013, aby vytáhly Château Ferriere na nejvyšší úroveň. Nemovitost se převedli v biodynamické zemědělství (certifikace ekologického zemědělství v roce 2015) a otevřeli obchod pro návštěvníky.

Claire Villars Lurton je architektkou veškerého oživení. Rok co rok dělá co je v jejích silách, aby se na jedinečná oblast Château Ferriere vrátila mezi známé a kvalitní vína.

Kdo by věřil, že tato žena je v čele čtyř prestižních Médoc zámků? Ona by tomu nevěřila sama, i přesto že se narodila do rodiny vinařů, neměla v úmyslu pokračovat v rodinné tradici. V roce 1992, Claire ukončila doktorát ve fyzice a chemii aplikován na archeologii v Paříži. Smrt jejích rodičů při nehodě změnil její život. Vrátila se do Bordeaux, kde převzala rodiny majetek a ponořila se do vinařského světa. Zatímco se seznamovala s vedením panství, studovala vinohradnictví a vinařství na Fakultě enologie v Bordeaux. Také měla příležitost být vyškolena jejím dědečkem, Jacquesem Merlautem.

Takže ve věku 25, převzala řízení Châteaux Ferrière, Haut- Haut-Bages a LA GURGUE. V roce 1993 se setkala s Gonzaguem Lurtonem, majitelem zámku Durfort vivens (2. grand cru classé Margaux) a vzala si ho v roce 1994. V letech 2000 a 2001 provedla rozsáhlou přestavbu vinařství zámků Ferrière a Haut-Bages.

Claire pracuje na posílení terroir a praxe udržitelného pěstování vinné révy. Na konci roku 2006 koupili s manželem malý statek v Saint-Estèph a získala velmi krásné půdy v Château DOMEYNE. Claire si dala za úkol oživit prestiž svých majetků a prostřednictvím obnovy jejich oblastí.

VINIFIKACE:  O datu sklizně rozhoduje ochutnávka hroznů z každého pozemku (kůže a semena). Hledají fenolické zralosti s koncentrovanými hrozny a dobrou extrahovatelnost taninů. Vinifikace trvá mezi 17 a 25 dny v závislosti na odrůdě révy vinné, půdy a stáří vinice.

Ve fázi fermentace by teplota neměla překročit 25 ° - 27 ° C. Cílem je získat elegantní víno s jemnou a jadrnou tříslovinou.

V průběhu tohoto prvního období fermentace, dvakrát denně se víno pumpuje, až do vymizení cukrů. Po jablečno-mléčném kvašení, jsou vína přeneseny do sudů. Ty z lisů jsou pečlivě vybírány a míchány podle jejich kvality. Budou tvořit až 10-15% v míchání vína v lednu.

CHUŤ: Intenzivní rudá barva, ovocně-kořeněná vůně, v chuti vyzrálé hrozny, sušené švestky a třešně. Příjemně vyvážené se sametovou dochutí.

VÝROBA: tradiční metodou používaná v Bordeaux

SERVÍROVÁNÍ: k červeným masům a sýrům - teplota vína při podávání 17 - 18°C

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů