Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorií článků
Vínopedie
Výběr Kategorií článků

Georg Breuer

APPELLATION: Rheinghau

CÉPAGES (odrůdy): Riesling rýnský 81%, Pinot Noir 10%, Pinot Gris 4%, Pinost Blanc 5%

HISTORIE VINAŘSTVÍ: Vinařství bylo v roce 1880 založeno pány Bernhardem Scholl a Albertem Hillebrand, ale od počátku 20. století je ve vlastnictví rodiny Breuer.

Peter Breuer dal panství jméno podle svého syna Georg. Georga syni rozšířili plochy vinařství na 15 ha v 18. století. Vinařství se předává z generace na generaci rodiny Breuer. Postupem času se vinařsví rozšířilo na 34 ha v nejlepších částech Rudesheimu a Rauenthaler. 

Od začátku roku 1980 bylo vinařství vedeno k mezinárodnímu významu, v obchodě zaujalo pozici s vysokým standardem a nejvyšší kvalitou.

Dnes je správa majetku v rukou dcery Bernharda Breuera, která spolupracuje s Hermannem Schmoranzem a vinařem Markusem Lundén.

Theresa Breuer vede vinařství v tradicích svých předků. Udržuje pocit rovnováhy mezi sladkostí, kyselostí a zralostí. 

VINAŘSTVÍ A JEHO FILOZOFIE: Vinařství Breuer udržuje standardy, kterými viniká jejich víno. Každé víno, které nese jejich jméno se musí pít s radostí. Koresponduje s kvalitou. Všechna vína jsou silná a elegantní. Je dbáno na maximální zralost hroznů při sklizni. Vybírají se zdravé bobule, které vínu dávají charakteristickou chuť ovoce. Je více důležitá kvalita a struktura hroznů než  množství sklizně. 

Během vinifikace, jsou používány pouze tradiční metody, které jsou v rovnováze s přírodou.

Rodina Breuer říká: ,, Věříme, že naše vína jsou součástí kulturního života, a proto mají právo na elegantní, rafinované balení. Estetický, umělecký vliv odpovídáá našemu pocitu vína."

Vlivem tohoto motta, se vinařství snaží sjednotit jejich vína s návazností jejich původu a přírodním charakterem terroiru. Na vinicích se snaží úplnému vyhnutí herbicidů a pesticidů a zaměřují se spíše na přímé potřeby vinné révy. Proto se rozhodli okolí vinné révy doplnit výsadbou luštěnin, aby se udržela regulace depozice dusíku.

Hlavním cílem tohoto rozhodnutí, je přeměna ekosystému vinice od monokultury do biologické rozmanitosti, a tím podporuje zachování úrodnosti půdy.

 

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů