Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorií článků
Vínopedie
Výběr Kategorií článků

Peter Jakob Kuhn

APPELLATION: Rheinghau

CÉPAGES (odrůdy rév): Riesling rýnský, Pinot Noir

PŮDA: křemenec, břidlice, pokryté vrstvou hlinitopísčité půdy

HISTORIE VINAŘSTVÍ P. J. KUHN:

Vinařství patří po dobu 230 let rodině Kuhn. Vinařství bylo založeno v roce 1786 Jacobus Kuhn. Majetek zůstává v rodinném dědiství už po 11. generaci vinařů.  

Vinařství, takové jako ho známe dnes vybudoval Peter Jacob a Angela s jejich synem Peter Bernhard, když v 70. letech převzali tuto rodinnou firmu. Peter a Angela jsou vášnivými pěstiteli vinné révy srdcem i duší. Jejich úsilím je nalézt nejčistčí projev a vyjádření hroznů. 

CHARAKTERISTIKA JEJICH PRÁCE VE VINAŘSTVÍ:

Od roku 2004 pracuje vinařství jako certifikovaný člen Demeteru v souladu se zásadami biodynamiky. Vinařství se zaměřuje na ekologické a biodynamické chování. Hlavním základním parametrem pro biodynamiku je nezávislost organismu, který je integrován, jako každý jiný organismus v živém rytmu s vesmírem.  V biodynamice se promítá i vliv ročního období, fáze měsíce, denní doba a další.

Myšlenka boidynamiky narušuje přírodní rovnováhu jen v nepatrné míře, může vytvořit rovnováhu mezi kulturou vinařství a přírodou. Vinařství se snaží tuto činnost aplikovat na vinohrady například prostřednictvím přírodního kompostu, půda si pak vezmě zpět živiny, o které je réva připravuje. Biodynamika změnila chování vinařství a vrátila je zpět k citlivosti a empatii. V současné době mají skutečný vztah k ekosystému. 

Každý ročník jejich vín je individuální.

Hrozny jsou na vinicích sbírány ručně s citlivostí a pozorností na každý hrozen. Následně dochází k jemnému lisování. Přichází fermentace, kde v podstatě není použita žádná teplota, aby nedošlo k manipulaci, ale k přirozenému procesu. Kvašení je spontání na vlastních přírodních kvasnicíchc, aby došlo ke vzniku charakteristiky vína. Po fermentaci mohou mladá vína zůstávat na kvasinkách i několik let, a tí získávají opět jinou strukturu a tvar. Všechny vína dostávají dostatek odpočinku v dřevěných sudech.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů