Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Rozumím
Výběr Kategorií článků
O víně
Výběr Kategorií článků

Vinařství Château Escot

Stali jsme se hrdým partnerem a exkluzivním dodavatelem vín pro český trh vinařství Château Escot. Pomáháme s vinobraním i s výsadbou nových vinic.

Prohlédnout nabídku vín Château ESCOT

Místo, na kterém se nachází Château Escot a jeho pozemky, bylo osídleno již v době gallo-římské. Úrodná půda a přítomnost pramene bezpochyby vysvětlují zájem lidí o tuto část Médocu.

Château Escot patří k nejstarším místním vinařstvím, neboť vinná réva se zde pěstuji již déle jak 150 let. Samotný název ESCOT má původ ve středověku. Označoval výběrčího daní a jedním z nich byl i tehdejší majitelem usedlosti.

Vinařství Château ESCOT


V roce 1858 místní hodnostář a velký milovník vína, Monsieur d´Armailhac, cituje Château Escot mezi ostatními víny nesoucí označení CRU BOURGEOIS, což je nezpochybnitelná známka kvality a označení pro skvělá vína. V roce 1932 Zemědělská a obchodní komora pro region Bordeaux poprvé publikuje oficiální klasifikaci vín Cru Bourgeois a jejíchž součástí je, samozřejmě, i Château Escot.

O devadesát let později, po mnoha peripetiích a řadě rozdílných majitelů, se stala vlastníkem viniční usedlosti společnost z České republiky, díky které label Cru Bourgeois stále zdobí etiketu zámeckého vína.

Zámek Château ESCOT


Vysoká odbornost a úsilí vinohradníka - sklepmistra Nicolase Martina, jakož i všech jeho spolupracovníků je zárukou, že skvělé víno vždy okouzlí milovníky vznešených vín a významné označení z jeho etikety nikdy nezmizí.

Jaká jsou výrobní tajemství a jak probíhá zpracování hroznů na Château Escot?

První etapou je jejich macerace za studena. Je prováděna v nerezových kádích a je to technologie poměrně jednoduchá. Udržováním sklizně na nízké teplotě se oddálí nastartování alkoholové fermentace. Prodlouží se tak doba kontaktu mezi moštem a pevnou částí hroznů, čímž se ve finále extrahuje více primárních vůní. Po celou dobu fermentačního procesu je nezbytně nutná regulace teplot. Rozdíl dvou, tří teplotních stupňů zásadně ovlivňuje finální kvalitu vína.

Od ročníku 2019 je část sklizně na Château Escot fermentována v nových dubových sudech o obsahu 500 litrů. Delikátní extrakt taninů zpevňuje konstrukci vína a pobyt v tomto prostředí obohacuje barvu, intenzitu a jeho aromatické bohatství. Podobně se mění senzorický výraz i té části vína, která je po fermentaci vyškolena v dubových sudech barriques (225 l).

Naopak víno školené v ocelových kádích se vyznačuje svěžestí a bohatým ovocným výrazem.

Každé ze tří, takto rozdílných cuvée, má svůj originální charakter i temperament. Přesto všechna sledují stejný cíl, a to poskytnout radost a kouzelný zážitek všem, kdo je budou degustovat.

Sklepy Château Escot

Château Escot - prohlídky vinařství a hotel

Zámek se v současné době (září 2021) přebudovává a jeho část bude sloužit jako hotel pro návštěvníky. Připravují se i prohlídky zámku včetně degustace vín Château Escot.

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 3000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů